Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE cere Guvernului să vină cu un proiect al legii salarizării

tariceanu3

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că cei de la ALDE cer Guvernului să elaboreze cât mai repede un proiect de lege privind salarizarea unică, cu mențiunea clară dacă majorarea salariului minim începe cu luna mai va intra sau nu în vigoare.

"Astăzi suntem în 22 februarie. Nu văd până în momentul de față și nu am auzit despre niciun proiect care să urmeze să fie înaintat Parlamentului, nici măcar în discuția Guvernului. Acest lucru, după cum se vede, începe să definească din ce în ce mai bine acțiunea acestui Guvern, așa-zis de tehnocrați, și incapacitatea de a rezolva o serie de probleme importante cu care România se confruntă", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferință de presă la sediul ALDE.

Copreședintele ALDE acuză Guvernul că întârzie acest proiect de lege pentru a întârzia și mărirea salariului minim.

"Am explicat, din punct de vedere economic, de nenumărate ori de ce ar fi fost necesară introducerea acestei măsuri cât mai rapid. Am văzut și analize economice recente care vorbesc exact despre necesitatea majorării salariilor în România, pentru ca România să nu rămână, așa-zis competitivă, numai prin salariile mici pe care le poate furniza și să încerce să ducă economia către o economie mai competitivă, o economie capabilă să facă față la nivel global și european nu prin salariile mici cu care-și plătește angajații, ci prin produse cu valoare adăugată cât mai ridicată. Dacă vom menține în continuare salariile mici, România va rămâne prizoniera acestui model de dezvoltare economică care nu este capabil să scoată România de pe ultimele locuri din toate clasamentele economice din UE", a susținut Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.