Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE denunță interferențe politice în justiție și bunul mers al alegerilor locale din 27 setembrie

Facebook
justitie corupta

O situație foarte ciudată s-a întâmplat în aceste zile în justiție. ALDE Sector 3 a contestat lista de consilieri depusă de PNL pe motiv că de pe lista de candidați propusă de PNL la Sectorul 3 lipsește semnătura președintelui organizației de București a PNL - adică exact ceea ce i se reproșase ALDE la precedentele alegeri locale și prin decizia Tribunalului București fusese și consființit.

Acum ALDE a contestat lista PNL. Speța a fost judecată de un complet al Judecătoriei Sectorului 3, dar surpriză... nu doar că această contestație a fost respinsă, dar pe tot cuprinsul ei se face referire la candidatul PNL și lista de la Primăria Sectorului 5 și nu de la Sectorul 3 care fusese contestată acolo. De menționat că și Lista PNL de la Sectorul 5 fusese contestată și judecată la Judecătoria Sectorului 5, iar deciziile celor două instanțe seamănă leit - copy/paste, susțin reprezentanții ALDE, semn că soluția a venit în plic.

Voicu Ion Valentin, candidatul ALDE la Primăria Sectorului 5, consideră că avem a face cu o intervenție grosolană in justiție de vreme ce candidatul PNL și șef al organizației de sector al PNL este și secretar de stat în Ministerului Justiției:

”PNL jos labele de pe justiție!

În solicit public liderului PNL Sector 5, Cristian Bacanu ( Secretar de Stat în Ministerul Justitiei )si Ministrului Justiției să ne spună dacă au livrat în plic deciziile privind soluțiile candidaturilor PNL pentru completurile de judecată!

Îmi doresc o justiție liberă fără presiuni politice pe judecători.

Să ne amintim că ALDE Sector 5 - Alianta Liberalilor si Democratilor nu a avut consilieri locali în mandatul 2016-prezent din cauză că nu era semnătura conducerii ALDE București! ( aceeași speță ca în cazul tuturor candidaturilor PNL de la sectoare cu o singură excepție Sectorului 2)

Bogdan Brătianu, candidatul ALDE Sector 3 - Alianta Liberalilor si Democratilor Sector 3 la Primaria Sectorului 3, a depus contestatia impotriva propunerii de candidati la consiliul local a celor de la PNL. Contestatia a avut la baza lipsa semnaturii presedintelui organizatiei municipale Bucuresti, unde doamna Violeta Alexandru este presedinte, incalcandu-se, astfel, art.47 din legea 115/2015. In sustinerea contestatiei, a fost depusa si hotararea Tribunalului Bucuresti, prin care au fost respinse candidaturile ALDE la consiliul local Sector 5 din anul 2016, pentru motivul ce a stat la baza contestatiei.

Am avut incredere ca instanta de judecata va lua act de dovezile depuse si va tine cont de practica judiciara. Din pacate, nu a fost asa, dovezile nu au fost luate in calcul, instanta pronuntand o solutie contradictorie pe o speta similara.

Contestatia a fost solutionata de Judecatoria Sectorului 3. Am avut surpriza sa regasim in cuprinsul hotararii instantei numele candidatului PNL la Primaria Sectorului 5, Bacanu Cristian Tudor, ce are si calitatea de Secretar de Stat la Ministerul Justitiei. Precizam ca sectorul 5 judeca un complet diferit de judecata, neputand fi vorba de o eroare materiala.

In mod evident, completul de judecata de la sectorul 3 a primit hotararea cu tot cu rezolutie.

Este un abuz de putere al Guvernului la o incalcare flagranta a legislatiei electorale.

Mai jos aveti dovada, iar in link gasiti hotararea instantei(pagina 4)

https://bit.ly/3l8JlZO

P.S Vom depune apel”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.