Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE dorește eliminarea votului prin corespondență

alde_97349000

ALDE a propus o serie de amendamente la Legea votului prin corespondență care, în esență, anulează orice referire la votul la distanță și transformă actul normativ într-o formă de lege a votului în străinătate.

Citește aici Amendamentele ALDE

Deputata ALDE Cornelia Negruț a susținut într-o conferință de presă că legea propune o procedură birocratică și greoaie.

ALDE nu susține formula votului prin corespondență [...] Amendamentele pe care le depunem noi [...] presupun că fiecare cetățean român care are domiciuliul de reședință sau lucrează în străinătate, în termen de șase luni înainte de exercitarea votului să se prezinte la consulat ori la ambasadă și să se înregistreze cu dorința de a participa la vot. Și, ca atare, autoritățile să stabilească cu exactitate numărul de secții de votare care trebuie să existe” a declarat deputata, conform unui comunicat ALDE.

Luni, 26 octombrie, este ultima zi în care se pot depune amendamente la Legea votului prin corespondență. Acestea urmează apoi să fie discutate în Comisia de Cod Electoral care va trimite raportul spre Camera Deputaților (cameră de decizie). Tot luni, 26 octombrie, va avea loc la Palatul Parlamentului o dezbatere cu societatea civilă la ora 17:00.

Principalele partide parlamentare, PSD și PNL susțin legea în forma ieșită de la Senat și nu au depus amendamente

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a mai pronunțat contra legii votului prin corespondență, invocând inclusiv probleme de constituționalitate. Dar depunerea unor amendamente pune partidul în contradicție cu colegii de alianță de la PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.