Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE Hunedoara vrea o întâlnire administraţie-sindicate pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara

alde.ro
alde

Conducerea filialei judeţene ALDE Hunedoara susţine continuarea activităţii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) în condiţiile în care apreciază că soluţiile tehnice pentru termocentralele Mintia şi Paroşeni şi cele pentru exploatările de cărbune trebuie desprinse dintr-un program comun elaborat de administraţie şi sindicate, a declarat luni, la Deva, preşedintele ALDE Hunedoara, Mircea Moloţ. "O problemă care ne îngrijorează este termocentrala Mintia şi CEH, în general. (...) Situaţia este dezastruoasă în cadrul CEH, dar nu neapărat în cazul termocentralei de la Mintia, pentru că având o discuţie cu conducerea şi sindicatele de acolo, constatăm că Mintia, dacă ar avea cărbune (...), poate să-şi ducă viaţa, în continuare, mulţi ani de zile", a declarat, într-o conferinţă de presă, liderul ALDE Hunedoara, conform Agerpres.

În opinia acestuia, termocentrala Mintia ar putea funcţiona la o capacitate de producţie a energiei electrice mult mai mare ca acum, dacă ar avea suficient cărbune. În prezent, susţine Mircea Moloţ, termocentrala Mintia funcţionează cu un singur cazan, ceea ce înseamnă jumătate din capacitatea unui grup energetic, deoarece stocul normal de cărbune ajunge doar pentru trei zile.

"Stocul de cărbune este de 12.700 de tone, dintre care 9.000 de tone sunt în buncăre. Diferenţa ajunge pentru trei zile de funcţionare în reţea", a precizat Moloţ.

În ceea ce priveşte investiţiile pentru protecţia mediului la termocentrala Mintia, liderul ALDE Hunedoara a mai spus că din informaţiile pe care le deţine de la Comunitatea Europeană grupurile energetice 5 şi 6 ar putea să funcţioneze până în 30 iunie 2020, interval de timp în care grupurile 3 şi 4 ar putea avea posibilitatea să fie retehnologizate pentru a îndeplini condiţiile de mediu. Pentru un grup, investiţia necesară în instalaţiile de desulfurare şi desprăfuire se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro, a explicat Moloţ.

Preşedintele ALDE Hunedoara a arătat că, în calitatea sa de lider politic, va aborda problema CEH cu prilejul unei viitoare întâlniri cu ministrul Energiei, Anton Anton, afirmând că va încerca să aducă la aceeaşi masă sindicatele şi administraţia în speranţa identificării soluţiilor de redresare a companiei, printr-un proiect comun al celor două entităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.