Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE și-a devoalat STRATEGIA: Călin Popescu Tăriceanu vrea să atace PNL, 'din care nu a mai rămas decât sigla'

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Mai mulți lideri ALDE, aflați sâmbătă la Iași, acolo unde organizația locală și-a votat conducerea, au declarat că scopul formațiunii pentru 2019 este să depășească PNL la urne, Călin Popescu Tăriceanu susținând că partidul pe care îl conduce și-a dublat scorul electoral din 2016 până acum.

„Eforturile pe care le-am depus, consecvența de care noi am dat dovadă, ne-au adus și răsplata. În momentul de față pot să vă spun că ALDE e singurul partid din România care după alegerile din 2016 și-a dublat practic scorul electoral. În sondajele de opinie, ALDE figurează cu 15% susținere publică la nivel național. Vreau să felicit filiala de la Iași pentru că cifrele noastre arată că suntem la un procent de 17%. Vă propun ca la următoarele alegeri să depășim PNL-ul, din care nu a mai rămas decât sigla, pentru că tot ce înseamnă principii și valori liberale PNL-ul le-a abandonat", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în mesajul transmis la Conferința Județeană de Alegeri Iași, acolo unde Varujan Vosganian a fost desemnat președinte al organizației, scrie mediafax.ro.

Citește și: Rareș Bogdan îl desființează pe un ministru din Cabinetul Dăncilă: „Doamne ferește, câți proști”

„Anul viitor avem două tururi de alegeri: alegeri europarlamentare în luna mai și alegeri prezidențiale în luna noiembrie. Vreau să vă spun că alegerile europarlamentare sunt alegeri de organizații de partid. De aceea trebuie ca începând de mâine, când aveți o conducere aleasă din această conferință (n.r.: Iași), să începeți să promovați mai bine toate măsurile guvernării PSD-ALDE”, a spus, la Iași, secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu.

De asemenea, Chițoiu a adăugat că „acum o săptămână am avut un miting în București la care am participat să ne spunem cuvântul și oamenilor care au participat acolo să le arătăm că statul paralel nu poate să mai existe în România. Ce vedem? Vedem că PNL începe să ne atace și PSD-ul și pe noi, că vezi Doamne, nu există stat paralel. Păi dacă nu există stat paralel în România se mai întâmpla ce s-a întâmplat până acum? Toată zbaterea statului paralel de a elimina oamenii politici incomozi s-a soldat cu achitări pe bandă rulantă. Există o agitație foarte mare pe scena politică”.

Citește și: Un personaj celebru sare în apărarea lui Mircea Badea și a mamei lui! Răspuns la atacurile lui Oreste

Vicepreședintele ALDE, Andrei Gerea, a atacat la rândul său conducerea PNL.

„Am ajuns în politica românească să nu mai dăm dovadă de toleranță. Uitați-vă ce se întâmplă cu un partid care afirmă că ar fi liberal, dar măcar și pentru faptul că activează într-o familie politică europeană care nu este liberală, mă refer aici la PNL, la noul PNL, uitați-vă ce se întâmplă cu reprezentanții acestui partid care manifestă o lipsă totală de toleranță față de orice poziție care e contrară discursului oficial al partidului. Uitați-vă ce se întâmplă cu reprezentanții acestui partid care au ajuns să susțină public că în România trebuie să îți dovedești nevinovăția și nu invers. (...) Până la urmă, cei care conduc acum PNL vin de pe băncile băsiste”, a spus Gerea.

Citește și: EXCLUSIV! Prima reacție a DNA după ce Mihai Gâdea a făcut public faptul că Laura Codruța Kovesi îi cere banii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.