Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE își arogă paternitatea ideilor lui Klaus Iohannis pentru votul în Diaspora

iohannis alde cotroceni

ALDE a transmis, joi, că ideea votarii timp de mai multe zile in Diaspora apartine formatiunii politice.

„Propunerea ALDE în privința votului în diaspora, adoptată în cadrul Biroului Politic Central al ALDE din 29 mai, a fost aceea a votului anticipat.

În cadrul Comisiei speciale create pentru soluționarea problemei votului din străinătate, condusă de senatorul ALDE Dorin Bădulescu, ALDE va susține ca secţiile de votare să fie deschise cu cel puţin o săptămână înaintea votului. Astfel, va exista o săptămână deschisă secţia de vot în așa fel încât şi cei care locuiesc în zone mai îndepărtate să își poată exercita dreptul de vot.

Vrem să găsim o soluție rapidă pentru votul în diaspora. Nu mai putem improviza și ghici câți români o să meargă la vot într-o secție sau alta.

Ne bucurăm că președintele Iohannis consideră oportune proiectele și ideile propuse de ALDE. După ce a preluat ideea unui pact la nivel politic, concretizat în „dictatul de la Cotroceni”, președintele Iohannis preia o altă idee promovată de ALDE, cea a votului anticipat în diaspora”, a scris ALDE pe Facebook.

Klaus Iohannis a propus miercuri introducerea votului anticipat timp de opt zile in Diaspora, începând cu sâmbăta din săptămâna anterioară celei care se încheie cu ziua alegerilor, în secțiile de votare din străinătate organizate în ambasade, reprezentanțe permanente, consulate generale și institute culturale.

Citește și: Lista neagră din Guvern: Dăncilă negociază o remaniere-fulger / SURSE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.