Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE, împreună cu Pro România, vor depune un amendament la primari în 2 tururi: Președinții de CJ să fie aleși de consilieri

ALDE
ALDE sigla

ALDE, împreună cu Pro România, vor depune un amendament la proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi pentru care Guvernul și-a asumat asumat răspunderea, prin care președinții de consilii județene să fie aleși de consilierii județeni, a anunțat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu, anunță MEDIAFAX.

"Noi vom depune, am discutat și cu Pro România, amendament la legea privitoare la asumarea răspunderii pe care a depus-o Guvernul, prin care președinții de consilii județene să fie aleși de către consilierii județeni. Nu văd de ce acum am discuta de alegerea primarilor în două tururi și nu am putea să introducem și acest amendament", a declarat, în Parlament, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, după ședința Delegației Permanente Naționale a partidului.

Citește și: Lovitură sub centură! Ludovic Orban l-a atacat pe Meleșcanu

Șeful Executivului, Ludovic Orban, a anunțat, duminică, faptul că Guvernul susține alegerea președinților de consilii județene de către consilierii județeni și că va interveni în privința proiectului de lege dezbătut de Parlament doar dacă vor exista „tergiversări procedurale”.

„În privința alegerii președinților de Consilii Județene, din cauză că și UDMR susține această inițiativă există șanse foarte mari ca acest proiect de lege să iasă din defuncta Comisie de Cod electoral, că există o majoritate favorabilă, se poate adopta pe cale parlamentară. Dar vom analiza să vedem clar ce se întâmplă. Și aici vrem să intervenim în cazul în care prin tergiversări procedurale poate fi împierdicată adoptarea acestei modificări. Poziția noastră este foarte clară, ne dorim ca președinții de Consilii Județene să fie aleși de consilierii județeni”, a declarat premierul Ludovic Orban, duminică, într-un interviu acordat Hotnews.ro.

Citește și: Ministrul Finanțelor, chemat la audieri! Pentru ce trebuie să dea explicații

Guvernul a anunțat că își asumă răspunderea pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi. În replică, PSD a anunțat că depune moțiune de cenzură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.