Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE: UE este paralizată în raport cu Turcia

thecypriotpuzzle.org
turcia europa

Presiunea internaţională asupra Turciei este foarte slabă, iar Uniunea Europeană nu îndrăzneşte să spună mai nimic la adresa Ankarei spune europarlamentarul Renate Weber (grupul ALDE).

Renate Weber a declarat, la RFI, că "o anume presiune internaţională la un moment dat se va manifesta. Astăzi, după cum vedem, ea este foarte slabă, dar ea se va manifesta, pentru că tot mai mult şi mai mult apar inclusiv rapoarte cu privire la ceea ce se întâmplă în locurile de detenţie în care sunt toţi aceşti oameni".

Europarlamentarul crede că UE a greşit în relaţia cu Turcia: "În ceea ce priveşte Uniunea Europeană, în opinia mea, oricum Uniunea a greşit de-a lungul timpului în relaţia cu Turcia. Cel mai mult mi se pare mie că a greşit exact în ultima vreme, când practic a dat mână liberă Turciei să gestioneze criza refugiaţilor şi să se transforme într-un soi de prim filtru, înainte ca aceştia să vină spre Europa, promiţând inclusiv sume uriaşe de bani. Astăzi, mie mi se pare cumva că Uniunea Europeană este ca şi paralizată în raport cu ceea ce se întâmplă în Turcia, nu îndrăzneşte să spună mai nimic, pentru că ştie că depinde foarte mult de deciziile pe care le poate lua în orice clipă preşedintele Erdogan. Din punctul ăsta de vedere, cred că Uniunea Europeană cumva s-a dat legată şi nu îndrăzneşte în acest moment să spună mai nimic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.