Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudenţă, cere ca procesul său să înceapă cât mai curând

hollywoodreporter.com
alec baldwin

Actorul american Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudenţă pentru o împuşcătură mortală pe platoul de filmare a filmului "Rust” în 2021, a cerut miercuri ca procesul său în faţa unui tribunal din New Mexico să aibă loc cât mai curând posibil, potrivit unor documente judiciare, potrivit news.ro.

La 21 octombrie 2021, filmările pentru westernul „Rust” în New Mexico (sud-vestul SUA) s-au transformat în tragedie atunci când Alec Baldwin a îndreptat o armă care trebuia să conţină doar gloanţe oarbe, dar un proiectil real a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Acest incident rar a şocat Hollywood-ul şi a determinat apeluri pentru interzicerea armelor de foc pe platourile de filmare.

Actorul în vârstă de 65 de ani, care riscă 18 luni de închisoare dacă va fi condamnat, şi-a susţinut de la început nevinovăţia. El a susţinut întotdeauna că a fost asigurat că arma sa este inofensivă şi neagă, de asemenea, că ar fi apăsat pe trăgaci.

O acuzaţie iniţială de omor prin imprudenţă a fost retrasă în aprilie, înainte ca vineri, 19 ianuarie, procurorul însărcinat cu cazul să anunţe o nouă acuzaţie.

Instanţa i-a cerut lui Alec Baldwin să se prezinte în mod virtual sau personal pentru a răspunde la acuzaţie până la 1 februarie, potrivit unor documente juridice la care a avut acces AFP.

Avocaţii săi au răspuns miercuri cu o moţiune prin care actorul a cerut un proces rapid, în conformitate cu legea. Avocaţii săi, Luke Nikas şi Alex Spiro, au argumentat că cererea a fost "pentru a atenua calomnia şi suspiciunea publică şi pentru a evita pericolele pentru dovedirea nevinovăţiei sale”.

Armuriera de la filmul „Rust”, Hannah Gutierrez-Reed, este, de asemenea, acuzată de omor prin imprudenţă în acest caz şi urmează să fie judecată la 21 februarie. În timpul anchetei iniţiale, poliţia a ajuns la concluzia că ea a fost cea care a pus muniţia în arma folosită de Alec Baldwin, în locul unui glonţ fals.

Ancheta nu a stabilit niciodată cum ar fi putut ajunge muniţia reală pe platoul de filmare, unde sunt permise doar gloanţe oarbe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.