Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'ALEG SĂ ALEG' - proiect al Asociaţiei Beneva împotriva consumului de droguri în şcoli

aleg sa aleg

În perioada 1 iulie 2018 – 1 noiembrie 2018, Asociația Beneva a derulat proiectul ALEG SĂ ALEG, proiect finanțat de Guvernul României prin Ministerul Afacerilor Interne - Agenția Națională Antidrog, în cadrul Programului de interes național de prevenire și asistență medicală, psihologică și socială a consumatorilor de droguri 2015-2018.

Având ca obiective principale educația non-formală și programe de petrecere a timpului liber adresate populației școlare, ca alternativă la consumul de droguri, proiectul ALEG SĂ ALEG și-a propus și a reușit să găsească cele mai bune mijloace de abordare a tinerilor parcurgând împreună cu ei un altfel de drum - provocator, sub semnul alegerii și al exprimării prin artă.

Construit pentru două segmente de vârstă (clasele VI-VII și IX-X) și desfășurat pe perioada a doi ani școlari, proiectul a dat prilejul echipei Beneva să cunoască peste 1500 de elevi, cărora li s-au alăturat 150 de profesori și peste 150 de părinți, participanți la sesiunile de informare, la cele 11 reprezentații ale spectacolului de teatru și la vizionarea filmului – toate purtând numele ALEG SĂ ALEG, un nume transformat firesc de către aceștia într-un salut al generației lor.

"Chestionați, analizați, studiați din interior, dar și din exterior, adolescenții ne-au inspirat și dat ideea numelui – ALEG SĂ ALEG – pentru că alegerea, dorința și capacitatea lor de a decide, inteligența și maturitatea de care dau dovadă sunt garanția că singuri, atenți la ceea ce trăiesc, știu cum și ce alegeri să facă în situații limită", afirmă organizatorii proiectului.

Echipa proiectului a fost formată din Iulian Văcărean – Președinte, Beneva Cătălina Chendea – Coordonator proiect, sociolog, Ana Maria Iordache Florentina şi Petrariu-Ciocănea.

Spectacolul de teatru ALEG SĂ ALEG de Anastasia Petra. Regia: Alexandru Nagy; Cu: Ioan Bădeliță, Andrei Șerban, Patricia Flack, Cristian Robe, Dani Ionescu și Ștefan Craiu. Muzica: Dl. Goe.

Filmul ALEG SĂ ALEG. Construit pe ideea unui vlog, Cristian Robe este personajul principal care leagă între ele povești inspiraționale, în care îi putem urmări printre alții pe Adrian Despot, Cristina „Mongol” Stancu, Adi Iliescu, Liviu Chițu, Victor Manea, Andreea Borțun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.