Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerea lui Cristian Terheș în funcția de președinte al PNCR schimbă calculele pe scena politică! O alianță PNCR-AUR poate ajunge la 30%!

Cristian Terhes/ Facebook
Cristian Terhes George Simion

Analistul și consultantul politic Anton Pisaroglu a postat pe pagina oficială de Facebook o analiză a situației actuale din politică, plecând de la informația conform căreia PNCR se va alia cu AUR pentru alegerile ce vor avea loc în 2024: „Ultima mișcare de pe scena politică - alegerea lui Cristian Terheș ca președinte al Partidului Național Conservator Român -  dă peste cap toate calculele făcute până acum de partide. Alianța iminentă pe care PNCR o va forma cu AUR va duce partidul condus de George Simion la peste 30%!”.

Înainte de a-și începe analiza, Anton Pisaroglu face referire și la colaborarea pe care a avut-o cu AUR: „Nu mă poate acuza nimeni că îl simpatizez pe George Simion, ba chiar m-am distanțat public de el când am declarat că, din motive de diferențe ideologice și din cauza unor discrepanțe ce țin de convingerile personale, nu voi continua colaborarea pe care o aveam la acel moment cu AUR.

Astăzi analizez din exterior ceea ce se întâmplă cu AUR și cu celelalte partide, în lumina ultimei informații apărute pe surse referitoare la alianța partidului condus de europarlamentarul Cristian Terheș cu partidul condus de George Simion”.

Analiza completă a consultantului politic Anton Pisaroglu:

Cristian Terheș este un europarlamentar respectat, care are electoratul lui, iar o alianță între PNCR și AUR va ajunge să obțină peste 30% din voturi, cu șanse reale și clare de a forma viitorul guvern al României în 2024 și de a intra și în Parlamentul European. Prin această mișcare, George Simion dovedește maturitate politică și o gândire strategică pe termen lung, reușind să-și ducă partidul la un scor uimitor, depășind multe partide vechi.

În România există un electorat larg național-conservator și suveranist care, din lipsă de opțiuni (din cauză că PNȚCD, sub actuala conducere, nu a performat), s-a îndreptat către PNL sau către alte partide mai mici (spre exemplu, PMP). Mai există încă și un electorat creștin-conservator, același care a ieșit la referendumul pentru familie. Acest electorat e compus din câteva milioane de persoane, care nu sunt neapărat susținători AUR în acest moment. Acest electorat are toate șansele să se îndrepte spre PNCR, iar împreună cu electoratul AUR să ducă această alianță la peste 30%.

Referitor la PSD, președintele său, actualul prim-ministru al României Marcel Ciolacu, îndrumat de echipa de comunicare, a făcut câteva mișcări strategice extrem de bune în ultima perioadă, dar cred că cei de la PSD și-au atins potențialul maxim, iar de acum au început să facă greșeli tactice. Premierul Marcel Ciolacu a început să sufere de o aroganță politică epistemică ce se compară cu aroganța lui Victor Ponta, care, să nu uităm, a pierdut neașteptat alegerile prezidențiale.

PNL este într-un război canibal, se autosabotează din interior, iar președintele partidului, Nicolae Ciucă, nu are anvergura unui lider politic care poate scoate la vot electoratul tradițional PNL, cu atât mai puțin să aducă voturi în plus. Deși lucrează cu unii dintre cei mai buni consultanți politici români, politicienii din PNL duc o luptă personală continuă pentru putere și se atacă între ei, fapt ce îi împiedică să urmărească o strategie comună și interesele partidului. Părerea mea este că Nicolae Ciucă nu va mai fi președintele PNL după alegerile europarlamentare din 2024, iar atunci va începe în PNL o nouă luptă intensă pentru putere.

USR este, în acest moment, în cădere liberă în sondaje, din cauza scandalurilor de corupție care îi vizează pe foștii miniștri ai sănătății din pandemie, Vlad Voiculescu și Ioana Mihailă, dar și ASSMB-ul. Pe lângă aceste scandaluri și anchete, se adaugă și proasta gestionare a situației, strategia de comunicare actuală a USR-ului fiind asemănătoarea cu cea a lui Liviu Dragnea în momentul OUG13”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.