Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerea lui Dragnea în fruntea PSD frizează absurdul

revista presei

Evenimentul Zilei:

S-a încheiat reuniunea Comitetului Național Executiv al PSD. Decizia frizează absurdul: Liviu Dragnea, condamnat în primă instanță la un an cu suspendare pentru fraudarea votului la Referendum, a fost ales președinte interimar al partidului de guvernare... Victor Ponta demisionează doar pentru că e urmărit penal, în timp ce Liviu Dragnea candidează la președinția PSD. Liviu Dragnea a demisionat din toate funcțiile din partid, inclusiv din cea de membru al Biroului Permanent Național pentru a nu afecta imaginea partidului. Iată-l acum candidînd pentru cea mai înaltă funcție în partid! Cea de a doua instanță nu cred că-l va achita. Cel mult îi poate păstra condamnarea cu suspendare. Dar dacă îl condamnă cu executare? Îl va ridica Poliția din Biroul de președinte al PSD? Aceasta ar fi prima aberație în cazul deciziei luate de CExN al PSD.A doua se referă la  felul în care a ajuns Liviu Dragnea în fruntea PSD...Potrivit Statutului, interimarul se desemnează dintre membrii conducerii PSD, de regulă, dintre cei cu funcția cea mai apropiată de funcția de președinte.Dintre cei 14 vicepreședinți, secretarul general și evident, președintele Consiliul Național. În aceste condiții, CEXN era chemat să decidă președintele interimar nu prin depunerea de candidaturi, ci prin desemnarea, tot prin vot, a interimarului. Liviu Dragnea e un simplu membru PSD..Dacă ar fi trebuit să decidă prin vot, CExN putea decide între doi membri ai Biroului Permanent Național sau între doi vicepreședinți. Dintre toți membrii simpli de partid a cerut să fie votat doar unul Liviu Dragnea. Dacă a fost vorba de vot, de ce n-a anunțat Biroul Permanent Național că poate participa orice membru de partid?Ar fi fost într-adevăr o procedură cît de cît democratică. E mai mult decît curios că, deși Biroul n-a aprobat mai multe candidaturi, Liviu Dragnea a anunțat că el candidează. Și a ajuns președinte al PSD. Că e doar președinte interimar e  un argument invocat pentru a atenua impactul acestui eveniment halucinant: Un condamnat la un an cu suspendare conduce partidul de Guvernămînt în România membră a UE! După violul în grup de la Vaslui,  alegerea în fruntea PSD a unui condamnat penal mă convinge că trăim în România!

Digi24:

Liderii PNL au probleme cu mobilizarea colegilor pentru alegerile locale de la anul. Lumea nu se înghesuie să candideze pentru primării cu puţine şanse de izbândă, susţin surse din PNL. Centrul a dat milităria jos din pod: din fiecare filială trebuie să vină, până la 1 august, o propunere de candidat pentru primăria reşedinţă de judeţ. Dacă nu se întâmplă asta, unul dintre cei doi copreşedinţi PNL de la nivel local va fi aruncat automat în luptă. Directiva nu bucură pe toată lumea. Este şi normal: cine pică testul localelor riscă să piardă şi funcţia politică, şi şansa unei candidaturi la parlamentare.Conform unor surse politice, conducerea centrală a PNL caută soluţii preventive. Temerea este că unii aspiranţi liberali la posturile de edili ar putea acţiona abia în ultima clipă: fie vor candida pentru PNL dacă partidul intră la guvernare, fie trec pe listele PSD dacă acest partid rămâne la putere.

Hotnews:

Ambasadorul desemnat al SUA pentru Romania, Hans Klemm, a declarat, miercuri, in cadrul audierilor din Comisia pentru relatii de politica externa a Senatului SUA, ca Romania nu este vulnerabila in ceea ce priveste propaganda Federatiei Ruse, iar parteneriatul cu SUA si aliatii este puternic. Raspunzand unor intrebari ale senatorilor americani referitoare la vulnerabilitatea in fata propagandei ruse, Hans Klemm a spus ca, istoric, relatia bilaterala dintre Romania si Rusia nu a fost una buna, iar, potrivit sondajelor, populatia Romaniei are o perceptie negativa asupra Rusiei, opinia publica fiind dominata de optiuni pro-americane, pro-occidentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.