Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri 20202: Proiectele lui Nicușor Dan pentru primărie - metroul de suprafaţă, parcări la intrarea în oraş, linii interconectate de tramvai

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicusor Dan

Deputatul Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei susţinut de PNL şi USR PLUS, a afirmat, miercuri, că printre proiectele sale pentru primărie se numără realizarea metroului de suprafaţă, construirea de parcări la intrarea în oraş şi interconectarea liniilor de tramvai din centrul Bucureştiului potrivit Agerpres.

"Am un program care are sute de pagini. (...) Unul este proiectul metroului de suprafaţă. În momentul de faţă avem o centură CFR a Capitalei care funcţionează. Este vorba de şase linii care îţi permit, de oriunde eşti pe centură, să ajungi în nişte puncte importante care sunt AFI Cotroceni, Gara de Nord, Gara Obor, Pipera, Otopeni, Rahova. Deci, de exemplu, dacă locuieşti în Chiajna, ai o conexiune directă cu Gara de Nord, ai o conexiune directă cu Pipera, cu Gara Obor, cu AFI Cotroceni, le fel, dacă eşti undeva în zona Ferentari-Giurgiului", a spus Nicuşor Dan, la Realitatea Plus.

El a precizat că acesta este un proiect care poate fi făcut cu fonduri europene, în colaborare cu Ministerul Transporturilor unde există deja o echipă de lucru şi este foarte important să existe o colaborare între conducerea Primăria Capitalei şi viitoarea guvernare.

"Al doilea proiect este cel marilor parcări la intrarea în oraş - 15 parcări conectate cu transportul public, pentru că degeaba ai parcări la intrarea în Străuleşti, iar tu trebuie să stai un sfert de oră la metrou, care nu e conectat, trebuie să te dai jos să schimbi, fie trebuie să stai o jumătate de oră la troleibuz", a afirmat Nicuşor Dan.

În ceea ce priveşte tramvaiele, el a vorbit despre un proiect de extindere a reţelei de tramvai, în special în Piaţa Unirii.

"Pentru tramvaie am un proiect făcut de specialişti, de extindere a reţelei de tramvai, şi cea mai importantă extindere este în zona Unirii, unde sunt trei staţii de tramvai - una la Mitropolie, una la Sfântu Gheorghe şi una în spatele Magazinului Unirea - din păcate nimeni nu merge 1,5 kilometri pe jos, ca să se urce în alt tramvai. Este foarte ieftin să conectezi, prin Piaţa Unirii, linia care e deja dedicată transportului public, să faci nişte diagonale, de exemplu să uneşti tramvaiul 21 cu 32 şi să ai nişte tramvaie care străbat Centrul", a mai spus candidatul pentru Primărie.

Nicuşor Dan a susţinut că primarul general Gabriela Firea nu a îmbunătăţit deloc situaţia traficului în Bucureşti, nu a efectuat nicio lucrare de infrastructură, nicio mare parcare la intrarea în oraş şi nicio reabilitare de şină de tramvai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.