Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri cruciale pentru soarta Greciei - Se decide noul Parlament / Ce spun sondajele

OSCE
alegeri vot grecia

Grecii merg duminică la urnele deschise în cadrul alegerilor generale. Sondajele arată că niciun partid nu va obține majoritatea în Parlament și, dacă nu se va forma o coaliție de guvernare, va fi organizat un nou scrutin în luna iulie, potrivit Reuters.

Sondajele de opinie au plasat în frunte partidul conservator Noua Democrație, aflat la guvernare. Totuși, o modificare a sistemului electoral ar putea împiedica formațiunea câștigătoare să obțină majoritatea absolută.

Formațiunea Noua Democrație, condusă de premierul Kyriakos Mitsotakis, este cotată cu peste 30% din voturi, fiind urmată de partidul de stânga Syriza, la o distanță de 4-7 puncte. Calculele arată că un partid are nevoie de peste 45% pentru a câștiga detașat și a putea forma noul guvern.

Secțiile de votare s-au deschis la ora locală 07:00 și urmează să se închidă la ora 16:00. Aproape 10 milioane de greci au drept de vot. Un sondaj la ieșirea de la urne realizat de șase agenții de votare va fi publicat la ora 19.00.

În cazul în care niciun partid nu va obține o victorie categorică, președinta Greciei, Katerina Sakellaropoulou, va acorda primelor trei formațiuni dreptul să negocieze pentru a forma un guvern.

Dacă discuțiile eșuează, Sakellaropoulou va numi un guvern interimar și vor fi convocate noi alegeri aproximativ o lună mai târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.