Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri în Rusia - Alegători reținuți pentru că au scris pe buletinele de vot: 'Putin este un ucigaş nenorocit'

alegeri rusia

La secțiile de votare din Moscova și din regiunea Moscova, unii cetăţeni care au venit să voteze la alegerile prezidențiale au fost reținuți pentru inscripțiile de pe buletinele de vot, notează Meduza.

În districtul Ramenk din Moscova, relatează RusNews, un alegător a fost reținut la secția de votare nr. 2757 pentru că a scris pe buletinul de vot 'Putin este un ucigaş nenorocit'. Alegătorul, anunţă Meduza, 'a luat buletinul de vot și a scris ceva pe el destul de mult timp, ceea ce a atras atenția polițistului de la secție. Atunci când bărbatul a aruncat buletinul de vot, acesta a căzut cu partea completată [în sus]. Bărbatul a fost reținut şi dus la secția de poliție Ramenk.

O locuitoare din oraşul Podolsk, de lângă Moscova, Maria Alekseeva, a declarat pentru OVD-Info că a fost reținută la secția de votare pentru că a scris pe buletinul de vot și apoi a fost dusă la secția de poliție. Ce a scris Alekseeva pe buletinul de vot și modul în care poliția a observat inscripția nu este specificat.

De asemenea, scrie OVD-Info, într-un alt oraș din regiunea Moscovei - Odinţovo - unul dintre alegători a scris cuvântul 'boicot' pe lista electorală și a încercat să plece cu buletinul de vot cu tot. După cum a declarat unul dintre membrii proiectului pentru drepturile omului OVD-Info, membrii comisiei au sunat la poliție, după care au sesizat că un alegător încerca să plece cu buletinul de vot din secţia de votare. Interlocutorul OVD-Info a sugerat că cel reținut a fost dus la poliție.

Cititorii Meduza au raportat că alegătorilor nu li se permite la secțiile de votare să îndoaie buletinele de vot, iar lângă urne ''sunt persoane care asigură paza, stând în picioare''. Atenția celor care asigură paza şi securitatea la secţiile de votare este una extrem de sporită - spun rapoartele primite de redactorii Meduza, cetăţenii trebuie să voteze pentru un ''candidat în disperare'' și să renunțe la ideea de a distruge buletinul de vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.