Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri în SUA - Cum ar fi afectată România de revenirea lui Trump la Casa Albă

shutterstock.com
casa alba

O revenire a lui Donald Trump la Casa Albă nu ar schimba viziunea de politică externă a României, pentru care Statele Unite rămân unul dintre partenerii strategici importanţi, Bucureştiul fiind decis să continue consolidarea Parteneriatului Strategic cu Washington, a declarat vineri, într-un interviu, şefa diplomaţiei române, Luminiţa Odobescu, notează news.ro.

Întrebată dacă se discută şi în România despre scenariul revenirii lui Donald Trump la Casa Albă şi dacă sunt pregătiri în acest sens, Luminiţa Odobescu a spus că pentru România, „Statele Unite a fost şi rămâne partenerul strategic sau unul dintre partenerii strategici importanţi. Şi obiectivul nostru este de a continua consolidarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite”, a adăugat ea.

Odobescu a explicat că ne aflăm în prezent într-o lume cu foarte multe provocări, cu multe conflicte deschise şi a reamintit că atunci când a început războiul din Ucraina, „atuul nostru a fost unitatea şi coordonarea transatlantică”.

„În condiţiile în care sunt din ce în ce mai multe crize şi conflicte şi actori cu foarte multe idei, din păcate nu în sensul bun, această coordonare va rămâne esenţială şi vom realiza că doar împreună suntem mai puternici: Uniunea Europeană, Europa, şi Statele Unite”, a punctat ministrul de externe.

„Şi încă o dată, pentru România, vreau să subliniez acest lucru, pentru că este direcţia în care lucrăm, de fapt: consolidarea parteneriatului cu Statele Unite este unul din pilonii fundamentali ai politicii noastre externe, deci, vom lucra în continuare cu Statele Unite ale Americii, pentru că avem acest interes comun, avem un interes comun de a consolida relaţia transatlantică, dar avem şi un interes comun securitar în regiunea noastră, pe flancul estic, dar şi în regiunea Mării Negre”, a declarat Luminiţa Odobescu în interviul de la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.