Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri în TSD: Sturzu demisionează din PSD după un nou conflict cu Dragnea.

TSD

Deputatul Mihai Sturzu a demisionat din PSD după ce i-a cerut președintelui PSD, Liviu Dragnea, să se suspende din funcție până își rezolvă problemele juridice, iar Dragnea i-a replicat că a vrut să se folosească de tragedia de la Colectiv în scop politic.

„Suspendaţi-vă, conform noului statut al PSD, din funcţia de preşedinte, convocaţi un congres al PSD fără liste şi corect, aşa cum dumneavoastră vi l-aţi dorit şi haideţi, că deja este prea târziu, să ne pregătim corect pentru anul 2016. (...) Orice membru al partidului să fie suspendat în faza în care este trimis în judecată pentru orice faptă penală, să nu ne mai fofilăm. (...) Nici nu ştiu cum să vă întreb, că mi-e ruşine ...dar pe site-ul Înaltei Curţi, la secţiunea corupţie, scrie Liviu Dragnea”, acestea au fost declarațiile lui Sturzu care au încins spiritele în timpul congresului TSD.

Potrivit Mediafax, Dragnea a venit cu „dezvăluiri” despre propunerea pe care i-ar fi făcut-o „domnul aviator Sturzu”, imediat după tragedia de la Colectiv, respectiv să folosească acea emoţie generată de tragedie, să vină la sediul PSD cu un grup de tineri, să însceneze un conflict cu Dragnea din care să se nască o nouă mişcare politică, după care aceasta să facă o alianţă cu PSD.

„Nu este admisibil să foloseşti o tragedie în care au murit 60 de tineri pentru aşa ceva (...) Dacă reforma în PSD trebuie să înceapă, cu ceva cu aşa ceva trebuie să înceapă", a declarat Dragnea. "Sunt decât câţiva care n-au înţeles că PSD-ul a intrat în altă etapă”, a adăugat Dragnea.

Ulterior, Mihai Sturzu a respins aceste acuzaţii.

UPDATE: În timpul discursului său din cadrul Congresului TSD, deputatul Mihai Sturzu i-a cerut președintelui PSD Liviu Dragnea să se suspende din funcție până când își rezolvă problemele juridice, informează Hotnews.

În cursa pentru șefia tinerilor social-democrați s-au înscris trei candidați: deputatul PSD Gabriela Podașcă, fostul viceprimar al sectorului 6, Gabriel Petrea și Andrei Tinu, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie.

Fostul șef a organizației, Mihai Sturzu, a declarat pentru Mediafax  că pleacă din funcţie cu gândul că „dacă PSD are vreo şansă să se reformeze, aceea este doar prin TSD”.

„PSD face acelaşi dans de doi paşi înainte, unul înapoi, ceea ce îmi dovedeşte că PSD nu a învăţat lecţiile din ultimul an. Nu mai putem să ne gândim că oamenii cred în continuare ceea ce văd la televizor fără să treacă informaţiile prin filtrul propriei gândiri. Dacă PSD nu decide să se reformeze ca partid, nu va avea şanse mari anul viitor (la alegeri - n.red.)”, a declarat Mihai Sturzu.

Chestionat cu privire la un posibil favorit al competiției din TSD, Sturzu a afirmat că nu ştie dacă liderul PSD, Liviu Dragnea, are vreun favorit pentru şefia TSD, însă „indiferent cine câştigă alegerile, câştigător va fi Liviu Dragnea”.

Mihai Sturzu nu mai candidează pentru încă un mandat la conducerea TSD, fiind în conflict cu actuala conducere a PSD după ce a criticat dur modul în care Liviu Dragnea a fost ales președinte al partidului. În plus, el nu mai îndeplinește criteriul de vârstă pentru a participa la alegerile din TSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.