Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii îi avertizează pe clujeni în privința lui Sărmaș (fost PNL), candidat la Primăria Cluj: ‘Minte cum îngheață apele’

Guvernul Romaniei
Sabin Sărmaș

Sabin Sărmaș (fost PNL-foto), candidat independent acum la Primăria Cluj-Napoca, a declarat recent despre primarul Clujului Emil Boc (PNL), pe care îl contracandidează, că este „tot mai iritat” şi că ar numi acest comportament „sindromul dictatorului bătrân”, pentru că se află în poziţia de primar de 20 de ani şi mai vrea un mandat de patru ani (poziția lui Sărmaș, pe larg aici). Liberalii clujeni susțin însă că Sărmaș abia acum își arată adevărata față și îl acuză de minciună și oportunism: „un oportunist”, „demonstrează o lipsă de caracter”, „nu l-a văzut nici han-tătar prin Cluj”, „minte cum îngheață apele”, „un plagiator”, „partidele mai au și rebuturi” – sunt doar câteva din concluziile liderului PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, dar și a președintelui PNL Cluj-Napoca, viceprimarul Dan Tarcea, când îl caracterizează pe fostul lor coleg liberal Sabin Sărmaș.

Ascensiunea lui Sabin Sărmaș, în opinia liderului liberalilor clujeni

„Sabin Sărmaș s-a demonstrat de-a lungul timpul a fi un oportunist, care a profitat arzând unele etape în ceea ce înseamnă avansarea domniei sale în cariera politică. Dacă mă gândesc puțin, a ajuns consilier local arzând niște etape, nu era cel care să se fi validat de-a lungul timpului ca fiind un performer”, a declarat Daniel Buda pentru STIRIPESURSE.RO.

„A avansat în această poziție într-o logică a unui oportunist. Avea și o bună relație cu Ludovic Orban. Domnul Emil Boc l-a susținut, tocmai ca să ofere ocazia unor persoane să avanseze, iar la rugămințile colegilor de la București am spus da, poate fi până la urmă o resursă umană bună. Din păcate, se dovedește că e doar un oportunist”, a explicat Daniel Buda.

„Domnul Boc l-a susținut în toate posturile posibile și imposibile, a fost președinte al Comisiei de IT la Camera Deputaților, tot domnul Boc l-a sprijinit să se ocupe de ceea ce înseamnă organizarea unei conferințe la nivel internațional în zona IT-ului, având discuții și cu domnul Cîțu, și cu domnul Ciucă”, a punctat liderul liberalilor clujeni.

„Eu, în calitate de președinte de organizație, am încercat să asigur un climat cât mai bun pentru toți cei care vor să se dezvolte, să se manifeste și să avanseze în diverse ierarhii. Nu eram decât un simplu pion într-o structură foarte mare, dar întotdeauna am fost parte integrantă a ceea ce înseamnă efortul de echipă”, a explicat europarlamentarul Daniel Buda.

Daniel Buda: „Nu a dat aproape deloc prin județul Cluj!”

„Apoi, vine în spațiul public cu tot felul de proiecte pe care ar vrea să le facă, or aceste proiecte sunt proiecte pe care Primăria, parte din ele, le-a implementat, altele sunt deja într-o fază avansată de implementare, iar asta demonstrează și o lipsă de caracter.

Să vii să te urci pe ceea ce înseamnă imaginea unor colegi de-ai tăi, cum este Emil Boc, cel care ți-a cauționat, chiar și peste organizație, să mergi să fii președinte la Comisia IT, să fii deputat, consilier local, să fii președinte la nivel internațional al unei structuri care s-a ocupat de organizarea unei conferințe, să nu dai aproape deloc prin județul Cluj, pentru că aproape doi ani de zile nu l-a văzut nici han-tătar prin Cluj, iar acum să spui că tu o să ajungi primarul performant”, a mai punctat Buda.

„Domnia sa lansează în spațiul public ideea că i s-ar fi ofertat locul 1 pe lista de deputați la alegerile parlamentare, numai să nu candideze.

Astfel de lucruri mă deranjează foarte tare. Discuția aceasta ar fi trebuit s-o fi purtat cu mine, adică legat de ceea ce înseamnă posibila ocupare a unei poziții pe locul unu pe lista de deputați. Nu a avut niciodată loc o discuție în care să i se fi promis acest loc, pentru că pur și simplu nu se putea acest lucru. Aici ne dăm seama de cât de mincinos poate fi fâcând astfel de afirmații. În același timp, este și de rea credință, pentru că folosește în spațiul public diverse convorbiri, discuții care nu au avut loc, și atunci te întrebi ce fel de om poate fi un astfel de candidat?”, a spus Buda.

Concluzia lui Buda: „E ca și cum un părinte își vede copilul că dă rateuri în viață!”

„Deci, pe de o parte, vorbim de o persoană oportunistă, minte cum îngheață apele, pentru că nimeni nu a avut nicio discuție cu domnia sa legat de posibila ocupare a locului 1 la Camera Deputaților. Și, apoi, este puțin lipsit de caracter să lansezi astfel de afirmații în spațiul public.

Acest candidat se zbenguie în zona aceasta a spațiului online. E ca și cum un părinte își vede copilul că dă rateuri în viață”, a concluzionat Buda.

Proiecte „plagiate”

De asemenea, liderul liberalilor din Cluj-Napoca, viceprimarul Dan Tarcea, susține că Săbin Sărmaș e „plagiator” în proiectele pe care le propune.

„Domnul Sărmaș este un oportunist, un plagiator și un mincinos. Oportunist este prin faptul că ne-a demonstrat că toată viața a vânat doar funcții și a trecut peste orice principiu doar să ajungă în diverse poziții. Mai trist este că a beneficiat de suportul organizației și a domnului Boc pentru a ajunge în funcții, iar cu prima ocazie nu a ezitat sa schimbe macazul. Asta se întâmplă în partidele mari, să mai ai și astfel de episoade, din fericire nesemnificative. Partidele mai au și rebuturi. Plagiator este pentru faptul ca nu face altceva decât sa transcrie proiectele administrației PNL și să le schimbe cuvintele. Este mincinos pentru faptul că spune lucruri care nu s-au întâmplat. Spune că i s-a propus locul unu pe lista de parlamentari, dar nimeni din conducerea partidului nu știe acest lucru”,  a explicat Dan Tarcea pentru STIRIPESURSE.RO.

Cine candidează la alegerile din Cluj-Napoca?

În cursa electorală pentru Primăria Cluj-Napoca din 9 iunie au intrat zece candidați: Emil Boc (PNL), Aurelia Cristea (PSD), Viorel Băltărețu (Alianța Dreapta Unită – ADU), Olah Emese (UDMR), Călin Cozma (AUR), Ramona-Victoria Strugariu (REPER), Sorin Valeriu Naș (SOS), Dan-Mihai Iacob (PUSL), Sabin Sărmaș (independent) și Sorin Virgil Vamoș (independent).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.