Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri parlamentare anticipate în Bulgaria

Inquam Photos / Octav Ganea
alegeri vot

Vor fi alegeri parlamentare anticipate în Bulgaria, pe 14 noiembrie, a anunțat preşedintele Rumen Radev, citat de agenția Reuters.

Este al treilea scrutin din acest an, după ce precedentele, ce au avut loc în lunile aprilie şi iulie, nu au dus la formarea unui guvern.

Joi, Rumen Radev va dizolva parlamentul şi va numi un nou guvern interimar. Legislativul trebuie dizolvat după ce trei grupuri parlamentare ('Există un astfel de popor', GERB-UDF şi 'BSP pentru Bulgaria') nu au reuşit să-şi îndeplinească mandatul de formare a unui cabinet.

Președintele Radev candidează la rândul său pentru un nou mandat la un scrutin prezidenţial ce va avea loc la aceeaşi dată. Este susţinut de socialişti şi de formaţiunea populistă 'Există un astfel de popor' (ITN), condusă de fostul prezentator de televiziune Slavi Trifonov. Radev a explicat că prin organizarea celor două scrutine împreună vor economisi timp şi banii contribuabililor.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.