Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri parlamentare în Iran

IRNA
Iran alegeri

În Iran au loc primele alegeri parlamentare de după moartea în custodie a unei tinere femei arestate pentru încălcarea regulilor vestimentare, care a generat proteste în masă conduse de femei, în septembrie 2022, relatează BBC citat de Rador Radio România.

Votul are loc pe fondul problemelor economice şi a tensiunilor regionale legate de activităţilor militanţilor susţinuţi de Iran. Autorităţile doresc cu disperare desfăşurarea alegerilor, care sunt văzute drept un test pentru legitimitatea republicii islamice, după protestele care au cerut înlăturarea autorităţii clericale.

Liderul suprem al Iranului, care are 84 de ani, a descris alegerile drept o datorie. Este de aşteptat însă ca alegerile să fie boicotate, în contextul în care prăpastia dintre conducătorii Iranului şi mare parte din poporul acestuia se lărgeşte.

Candidaţii au fost atent verificaţi, mulţi moderaţi fiind descalificaţi. Mai multe femei au declarat că refuză să participe şi au continuat să îşi manifeste opoziţia ieşind pe stradă fără să poarte văl.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.