Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri pentru primarul New Yorkului: Bill de Blasio, favorit pentru al doilea mandat

Alternative Investment Coach
alegeri sua

New-yorkezii sunt aşteptaţi marţi la urne pentru a-şi alege un nou primar, actualul edil, democratul Bill de Blasio, fiind favorit la câştigarea unui al doilea mandat, relatează dpa, conform agerpres.ro

Aproximativ 4,3 milioane de persoane sunt aşteptate să voteze pentru a alege primarul metropolei americane pentru următorii patru ani. 

Democratul De Blasio candidează împotriva republicanei Nicole Malliotakis şi independentului Richard "Bo" Dietl, de orientare conservatoare. 

De asemenea, în cursă iau parte Mike Tolkin şi Sal Albanese, doi democraţi pe care De Blasio i-a învins în alegerile primare şi care au decis să candideze independent. 

Actualul primar în vârstă de 56 de ani şi-a asigurat sprijinul donatorilor şi sindicatelor şi a câştigat alegerile primare democrate cu 75% din voturi în septembrie. 

În ciuda popularităţii sale în scădere în rândul publicului - din care mai mult de jumătate îl consideră că îşi face treaba prost sau foarte prost - toate sondajele îi acordă un avans clar în faţa rivalilor săi. 

Unul dintre cele mai mari succese ale sale a fost introducerea unui an de învăţământ preşcolar gratuit pentru toţi copiii de 4 ani din oraş şi programul urmează să fie extins. 

Dar el s-a confruntat cu critici pentru neîndeplinirea altor promisiuni din campanie, inclusiv reducerea numărului de persoane fără adăpost în oraş şi creşterea numărului de locuinţe la preţuri accesibile. 

Statele New Jersey şi Virginia vor vota de asemenea marţi pentru a-şi alege guvernatorii. 

În Virginia, proiecţiile arată că democratul Ralph Northam l-ar învinge pe republicanul lobbyist şi fost oficial al administraţiei George W Bush, Ed Gillespie. 

Şi în cursa pentru înlocuirea nepopularului guvernator din New Jersey, Chris Christie, sondajele arată că democratul Phil Murphy urmează să îl învingă pe candidatul republican Kim Guadagno - în prezent adjunctul lui Christie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.