Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegeri prezidențiale în România - Politicienii care au dat startul votului și mesajul acestora

Inquam Photos/ Octav Ganea
vot alegeri

Primarul Capitalei Gabriela Firea și ministrul de Interne Marcel Vela s-au prezentat duminică, ora 7.00, la urne. Gabriela Firea a spus, la ieșirea de la urne, că a votat pentru o Românie în care „toți cetățenii să fie respectați”.

„Am votat pentru o Românie în care toți cetățenii să fie respectați, indiferent cărei categorii socio-profesionale aparțin, un dialog mai direct cu toți cetățenii, mai apropiat, mai cald, pentru respectul față de valorile câștigate după Revoluție. Mă refer, în primul rând, la libertatea presei, la diversitatea opiniilor din partea mass-media. De asemenea, (am votat, n.r.) pentru pluripartidism. Cred că au trecut acele epoci în care exista un singur partid, partidul unic. Democrația înseamnă diversitate de opinii, multe partide, multe publicații, multe televiziuni. E normal să fie așa și ar fi păcat să regresăm, în loc să facem pași înainte pentru democratizarea țării”, a declarat Gabriela Firea, după ce a votat.

CTP și votul pentru Președintele României: 'Eu voi merge la vot, dar nu voi vota cum vrea mușchiul meu'

La rândul său, Marcel Vela a spus că a votat pentru „o țară normală”.

„Astăzi este bine să votăm pentru normalitate, pentru o ţară normală şi în special am votat pentru nepoţica mea şi pentru un viitor normal, ca să trăiască într-o ţară normală", a spus Vela, după ce a votat la o secţie de votare de la Liceul "Jean Monnet".

El a fost întrebat de ce a venit la prima oră să voteze.

„Pentru că noi suntem în dispozitiv. Ministerul Afacerilor Interne este la datorie şi ne dorim din tot sufletul ca şi turul doi să fie organizat la fel de bine ca şi turul întâi, să nu avem evenimente şi în acest sens o să avem foarte mult de lucru, la minister, videoconferinţă, tot ceea ce ţine de o bună organizare, de o bună desfăşurare a procesului electoral", a afirmat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.