Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALEGERI primare SUA: Donald Trump, de neoprit. Hillary Clinton defilează

election sua alegeri

Miliardarul Donald Trump a câştigat marţi alegerile primare republicane în cinci state din nord-estul SUA, după victoriile obţinute în Rhode Island şi Delaware, în timp ce Hillary Clinton a învins în alegerile primare democrate din Maryland şi Delaware, potrivit estimărilor media difuzate la puţin timp de la închiderea secţiilor de vot, relatează AFP şi DPA, potrivit Agerpres.

Donald Trump, favoritul la învestitura partidului său pentru alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, a obţinut de asemenea victorii în statele Pennsylvania, Maryland şi Connecticut.

'Mă consider candidatul natural, absolut', a declarat el în cursul discursului său despre victoriile obţinute în statele Connecticut, Maryland, Delaware, Rhode Island şi Pennsylvania. 'Senatorul Ted Cruz şi guvernatorul John Kasich ar trebui să se retragă din cursa' pentru învestitura partidului, a adăugat el. 

Cu acest nou triumf electoral, miliardarul american şi-a accentuat avansul în faţa celor doi rivali republicani care au ajuns în week-end la o înţelegere pentru a încerca să-l împiedice să obţină numărul necesar de delegaţi în vederea învestiturii în cadrul convenţiei republicane din iulie, de la Philadelphia. 

Dar Pentru Donald Trump importantă nu este numai câştigarea alegerilor, fiindu-i necesar un procentaj foarte mare în cele 10 alegeri primare rămase. Cele cinci victorii obţinute marţi reprezintă reprezintă 'cea mai mare seară a noastră', a mai spus Donald Trump.

content-image

***

Candidata democrată Hillary Clinton a obţinut cea de-a patra victorie în statul Connecticut, în alegerile primare de marţi, făcând încă un pas spre învestitura partidului său în cursa pentru Casa Albă, potrivit estimărilor făcute de media americane după numărarea a 82% din voturi, relatează AFP şi DPA. 

Fosta Primă Doamnă a SUA a obţinut de asemenea victorii în statele Pennsylvania, Maryland şi Delaware, în timp ce rivalul ei senatorul de Vermont Bernie Sanders a câştigat în Rhode Island.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.