Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal la alegerile din SUA: acțiune în instanță demarată de un democrat pentru numărarea voturilor prin corespondență

blacknews.ro
alegeri sua

Campania candidatului democrat la Senat din Pennsylvania, John Fetterman, s-a adresat unei instanțe federale pentru a încerca să obțină numărarea buletinelor de vot prin corespondență ale alegătorilor din Pennsylvania, în cazul în care acestea nu au fost semnate cu o dată validă, informează CNN.

  • Context: Curte Supremă din Pennsylvania, divizată, a ordonat recent comitatelor să se abțină de la numărarea buletinelor de vot trimise prin poștă cu date lipsă sau invalide pe plicurile exterioare. Dar Fetterman speră că instanța federală va anula decizia instanței de stat.

Întrebarea dacă buletinele de vot trimise prin poștă cu date incorecte sau lipsă pot fi numărate este una dintre cele mai fierbinți dispute electorale din acest stat crucial din SUA, înainte de ziua alegerilor.

"Data de pe plicul unui buletin de vot prin poștă nu are astfel nicio legătură cu calificările unui alegător și nu are alt scop decât să ridice bariere în calea alegătorilor calificați care își exercită dreptul constituțional fundamental de a vota. Acest impediment inutil încalcă Legea drepturilor civile și Primul și al Paisprezecelea Amendament la Constituția SUA", au scris avocații lui Fetterman și ai democraților în noul lor proces depus luni la Tribunalul Districtual al SUA pentru Districtul de Vest din Pennsylvania, transmite sursa citată.

Republicanii au pledat pentru reguli stricte în jurul votului prin corespondență, care ar forța respingerea buletinelor de vot cu informații lipsă.

De ce sunt importante alegerile din Pennsylvania?

Cursa lui Fetterman împotriva candidatului republican Mehmet Oz este una dintre cele mai importante curse pentru Senat ale anului. Republicanii consideră că păstrarea locului senatorului republican Pat Toomey, care se retrage, este esențială pentru speranțele lor de a obține majoritatea în Senat, în timp ce democrații consideră că răsturnarea locurilor din Pennsylvania și Wisconsin, ambele state conduse de actualul președinte Joe Biden în 2020, este cea mai bună modalitate de a se apăra împotriva pierderilor din alte părți, relatează CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.