Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile anticipate din Algeria vor avea loc pe 12 iunie

www.operationworld.org
algeria

Preşedintele algerian Abdelmadjid Tebboune a stabilit pentru 12 iunie data alegerilor legislative anticipate din Algeria, după ce camera inferioară a parlamentului a fost dizolvată în luna februarie, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Scrutinul face parte din reformele politice promise de Tebboune în urma protestelor ample care l-au forţat pe predecesorul său, Abdelaziz Bouteflika, să demisioneze în 2019, după ce s-a aflat la putere două decenii.

În noiembrie anul trecut, algerienii au votat, în pofida prezenţei reduse la vot, pentru amendarea Constituţiei astfel încât premierul şi parlamentul să aibă mai multe puteri.

Aliaţii politici ai lui Bouteflika au avut o majoritate covârşitoare în camera inferioară a parlamentului care a fost ales în mai 2017 pentru cinci ani.

Ales preşedinte al Algeriei în decembrie 2019, Abdelmadjid Tebboune a promis să pună în practică reforme politice şi economice, într-o încercare de a pune capăt mişcării de protest care a cerut plecarea întregii elite politice aflate la conducerea ţării.

În luna februarie, Tebboune a ordonat punerea în libertate a 59 de deţinuţi din mişcarea de protest cunoscută ca Hirak, într-un efort evident de a stopa protestele care au izbucnit prima dată în 22 februarie 2019.

Totuşi, demonstraţiile au fost reluate în urmă cu trei săptămâni, după o pauză cauzată de lockdownul impus de guvern în martie anul trecut pentru a limita răspândirea epidemiei de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.