Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile din Iowa, SUA: Cine le va câștiga și de ce contează

6262122778_7a43d113d0_o

Astăzi, luni 1 februarie, au loc alegerile preliminare (primaries) din statul american Iowa pentru desemnarea candidaților, democrat și republican, pentru președinția SUA.

Conform procesului electoral american, cele două scrutinuri se desfășoară separat și duc la alegerea unor delegați care vor reprezenta partidul local (republican sau democrat) la Convențiile Naționale ce vor decide candidații celor două mari partide la Președinția SUA. Cine câștigă alegerile preliminare în Iowa „ia” toți delegații statului, iar cine va fi pe locul doi nu câștigă nimic.

Cine va câștiga?

538 iowa rep poll Alegeri prezidențiale americane: media sondajelor de opinie ponderată cu credibilitatea acestora pentru candidații republicani. Sursa: Fivethirtyeight

 

De ce ne interesează

Alegerile din Iowa nu sunt, de regulă, un predictor al nominalizărilor candidaților pentru președinție, și cu atât mai puțin al câștigătorului alegerilor SUA. Totuși, candidații care nu au rezultate acum riscă să piardă interesul presei și al sponsorilor.

Următoarele alegeri preliminare vor avea loc în New Hampshire. Aici favoritul democrat este Sanders. Dacă ar câștiga și Iowa și New Hampshire, acesta ar putea începe să fie văzut ca un candidat cu șanse în fața lui Hillary Clinton, care este marea favorită la nivel național. Pentru cursa republicană favorit este Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.