Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALEGERILE IN 2024 (analiză)

Facebook
alegeri 2024

Lunile ce vor urma sunt un adevarat preludiu pentru sangele care va curge anul viitor. Nostalgicii catuselor si apludacii regiilor ieftine derulate cu largul concurs al unor trusturi de doi lei ne vor servi aceeasi ciorba reincalzita.

Se vor stradui cu fetele libidinoase sa ne convinga ca “PNL si PSD = aceeasi mizerie”, dupa care ne vor explica ca salvarea patriei poate veni doar din doua directii. Pe de-o parte Forta Dreptei aliniata la ordin si compusa din eternele sperante ale politicii dambovitene, Tolomac, Drula Bula sau Vladut Magicianul - diploma free, iar de cealalta parte galeristul vivace Siemion trimis cu trompeta “urii” prin piata.

Fiind membrii unei tari care face parte dintr-o cultura minora, asa cum spunea geniul Cioran, suntem captivi unui scenariu ridicol al unora lipsiti de creativitate. Masinaria de boti si eroi de Facebook a fost mutata catre valul nationalist, trotinetarii hashtagi fiind parasiti pentru moment de suportul tehnic din spate. Nu trebuie sa fii vreun geniu sa realizezi ca a sustine progresismul de pe trotineta sau a cere legalizarea drogurilor precum eternul sinecurist Ciolos, este de-a dreptul penibil astazi in Romania. Nationalismul de Tik Tok sau ortodoxia pe Facebook sunt mult mai actuale si mai aplicabile pentru pacalirea maselor in perspectiva viitoarelor alegeri.

Acestea fiind spuse, lucrurile sunt destul de simple.

La anul, vom avea de ales intre doua  posibile majoritati. Una care implica PSD, ca vioara intai, in parteneriat cu PNL si o a doua, coagulata in jurul PNL si a Fortei Dreptei - dreapta la ordin. In functie de inteligenta Coalitiei de azi, AUR va balti la vot in jur de 10% daca PNL si PSD se vor trezi si se vor comporta ca doua partide demne de secolul XXI, fie in jur de 20% daca PNL se va bate cu rujuri prin sedinte iar PSD va sta pe trotinete si prin metrou. Singura tinta a marelui AUR este ca alianta PNL-PSD sa coboare in intentie de vot sub 45%, astfel incat hahstagii din Forta Dreptei sa mai prinda o tura la furat prin guvern alaturi de un PNL infrant.

Este evident ca in PNL lucrurile sunt mai complicate pentru ca acest partid nobil a fost invadat masiv de virusul hashtagist.

Cu multi copii imberbi in curs de maturizare si cu flacai obraznici fara empatie fata de oameni (gen Citu) este greu sa iei decizii intelepte. PNL pare ca nu poate sa iasa din nobilismul ipocrit in care a sta alaturi de PSD in coalitie este ca si cum ar sta Rares la coada la avion cu muritorii de rand. Acesti mici nobili au uitat rapid cum era prin sedintele de guvern cu trotinetarii care ii inregistrau cu ghiozdanele pe masa.

Faptul ca presedintele Iohannis le-a oferit oportunitatea sa respire in continuare aerul dulce al libertatii ii determina in continuare pe Citu, Rares si altii sa fie incisivi si integri. In mod normal, o mare parte din PNL-ul de astazi ar trebui sa treaca seara pe la Biserica sa rosteasca o rugaciune pentru sanatatea presedintelui Iohannis si a lui Hellvig, dupa care sa traga adanc aer in piept realizand ca LIBERTATEA este cel mai de pret dar. Pentru acesti tineri necopti si obraznici optiunile sunt simple, fie vor lasa nobilismul si vor alege sa guverneze stabil cu PSD pentru ani multi, fie vor sta drepti precum FORTA DREPTEI rugandu-se seara de seara pentru libertatea zilei de maine.

un comentariu de Dana Budeanu pentru Verdict App

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.