Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile locale din 2012, în vizorul DNA

DNA 1

DNA a reluat cercetările privind infracţiunile făcute de fostul prefect de Galaţi, Emanoil Bocăneanu, la alegerile locale din 2012, a declara vineri deputatul PNL Mircea Toader.

"Înainte de Anul Nou am fost chemat la DNA şi le-am spus că le aduc toate datele. La acea vreme, întâi l-am atenţionat pe Bocăneanu că îi vom face plângere penală dacă nu respectă legea. L-am atenţionat, dar doi bani n-a dat. Apoi, i-am făcut plângere penală semnată de mine în calitate de preşedinte PDL Galaţi la acea vreme', a spus Toader, care în 2012 era preşedinte PDL Galaţi.

PDL Galaţi a reclamat că Bocăneanu a numit discreţionar preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de votare la alegerile locale din 2012, fără să ţină cont de propunerile primarilor de localităţi aşa cum prevede legea.

"Se reiau cercetările la infracţiunile făcute la alegerile locale din 2012. Au început din nou cercetările pentru abuzurile făcute de domnul prefect de atunci Emanoil Bocăneanu. Noi am făcut o plângere penală în 2012 referitoare la modul în care a selectat şi a încălcat legea alegerilor locale privind preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de votare, care trebuiau să fie propuşi de către primari. El nu a respectat legea şi a pus pe liste pe cei pe care şi i-au dorit preşedinţii de organizaţii PSD din comunele respective. De exemplu, la Matca preşedintele secţiei de votare a fost o persoană care avea doar patru clase. DNA ne-a cerut documentaţia şi o vom pune la dispoziţie. La câte belele are domnul Bocăneanu îi mai vine una, dar trebuie să înţeleagă fiecare că legea trebuie respectată că nu se ştie niciodată cum se întoarce roata istoriei', a spus Toader, potrivit Agerpres.

Fostul prefect Emanoil Bocăneanu se află în arest la domiciliu într-un caz de corupţie privind o finanţare ilegală pentru clubul FCM Dunărea Galaţi. El mai este cercetat şi în alt caz de corupţie legat de organizarea unui concurs la Serviciul Public Judeţean de Evidenţă a Persoanei Galaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.