Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile parlamentare din Rusia încep în Kamceatka

rusia

Alegerile parlamentare de duminică au început deja în Rusia, în peninsula Kamceatka din Extremul Orient, a transmis AFP sâmbătă seara. În ţara cu 11 fuse orare, majoritatea alegătorilor vor putea vota începând cu ora 05.00 GMT (08.00 ora României), în partea europeană unde se află metropolele Moscova şi Sankt Petersburg. Urnele se vor închide cel mai târziu - la orele 18.00 GMT (21.00 ora României) - în enclava Kaliningrad de pe ţărmul golfului Gdansk din Marea Baltică, între Lituania şi Polonia.

Sunt primele alegeri de la anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea din Ucraina. Alegerile din Crimeea nu sunt recunoscute ca legitime de România, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe transmis sâmbătă AGEPRES. Nici Statele Unite nu recunosc anexarea Crimeei şi nu vor recunoaşte rezultatele acestor alegeri, conform unui comunicat al Departamentului de Stat de la Washington, citat de AFP.

La alegerile pentru cele 450 de locuri în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului Rusiei, s-au înscris peste 6500 de candidaţi, reprezentând 14 partide. Ei îşi dispută voturile a aproximativ 110 milioane de alegători.

Marele favorit este partidul Rusia Unită, al preşedintelui Vladimir Putin, care domină Duma şi în actuala legislatură. Popularitatea şefului statului este în jur de 80%. În aceste condiţii, campania electorală nu a trezit prea mare interes. Organizaţia neguvernamentală Golos, care militează pentru drepturile alegătorilor, a afirmat într-un raport că a fost "cea mai lipsită de vlagă şi inactivă campanie din ultimii 10 ani".

Putin a cerut ruşilor sâmbătă, într-o alocuţiune televizată, să se prezinte la vot "pentru Rusia". Pentru aceste alegeri, el a numit-o la conducerea comisiei electorale centrale fosta delegată la Kremlin pentru drepturile omului, Ela Pamfilova, în locul lui Vladimir Ciurov, acuzat de opoziţie că a manipulat rezultatele mai multor alegeri. La ultimele alegeri parlamentare, în septembrie 2011, sute de mii de manifestanţi au protestat împotriva fraudelor electorale, scrie agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.