Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alegerile prezidențiale din Franța, în linie dreaptă: Toți cei 11 candidați, față în față la Tv

RFI
alegeri franta

Toţi cei 11 candidaţi la preşedinţia Franţei s-au reunit pentru prima dată marţi seara, într-un studio de televiziune, relatează Reuters şi AFP. Emmanuel Macron pare în continuare favorit atât în primul tur al alegerilor, pe 23 aprilie, cât şi în al doilea, pe 7 mai, când se va confrunta probabil cu Marine Le Pen, informează agerpres.ro

Un sondaj Elabe difuzat imediat după cele patru ore de dezbatere a arătat că telespectatorii au apreciat cel mai mult prestaţia la televiziune a candidatului radical de stânga Jean-Luc Melenchon, care nu are practic şanse să treacă de primul tur, dar a fost preferat de 25% din cei care au urmărit emisiunea. Centristul Macron s-a clasat al doilea, cu 21%, iar programul său de guvernare a fost cel mai apreciat, cu 23% din răspunsurile la sondaj.

DOLIU în PSD: A murit un membru DE MARCĂ al partidului


Marine Le Pen, reprezentanta extremei drepte, a fost apreciată abia a patra ca performanţă, cu 11%, după socialistul Francois Fillon, care a întrunit 15%. Sondajul Elabe nu s-a referit la intenţiile de vot, ci doar la reacţiile faţă de show-ul electoral la televiziune.

Ministrul Finanțelor, explicații în Parlament despre situația economică a țării


Macron şi Le Pen, favoriţi în primul tur conform sondajelor de opinie, s-au contrazis vehement între ei şi cu Melenchon pe tema Europei. Macron doreşte întărirea construcţiei europene, Le Pen - ieşirea imediată a Franţei din zona euro şi apoi din Uniunea Europeană, iar Melenchon - renegocierea tratatelor UE, dar nu şi un "Frexit" după modelul Brexit-ului deja declanşat de Regatul Unit. 

"Doamnă Le Pen, scoateţi din nou minciunile pe care le auzim de 40 de ani şi pe care le auzeam şi de la tatăl dumneavoastră" (Jean-Marie Le Pen, fondatorul Frontului Naţional), a spus printre altele Emmanuel Macron. 

La rândul său, Marine Le Pen a afirmat că doreşte "să dea din nou cuvântul poporului" care este "lăsat pradă unei insecurităţi galopante" şi se confruntă cu o "mondializare sălbatică", cu "totalitarismul islamist" şi cu "contestarea valorilor sale fundamentale şi chiar a identităţii sale naţionale". 

Sondajele îl indică drept câştigător în turul al doilea pe candidatul de centru, însă procentul mare de alegători nehotărâţi lasă loc pentru surprize.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.