Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

#alegeriprezidentiale - Candidații care nu sunt cotați cu șanse reale de a ajunge la Cotroceni: aspecte relevante din activitatea acestora

Pe lista pentru prezidențiale se regăsesc mai mulți candidați care nu sunt cotați cu șanse reale a de intra în turul doi, printre care Viorel Cataramă, Ninel Peia, John Ion Banu și Ramona Ioana Bruynseels. Agenția MEDIAFAX  prezintă aspecte relevante din activitatea acestora.

Ninel Peia

Ninel Peia, candidat la alegerile prezidenţiale, din partea Partidului Neamul Românesc a fost parlamentar în perioada 2012-2016, din partea PSD. El a declarat că în cadrul protestelor de după incendiul din clubul Colectiv forțe externe ar fi urmărit ruperea României în trei state. Ninel Peia susținea în trecut că predarea în școli a orelor de educație sexuală ar trebui pedepsită cu închisoarea.

Acesta a şi depus în Parlament un proiect de lege care propunea ca predarea educaţiei sexuale fără acordul scris al părinţilor să fie pedepsită cu închisoarea, motivând că „în şcolile copiilor noştri se introduc, pe ascuns, pornografia, prozelitismul LGBT şi sexualitatea deviantă”.

Rareş Bogdan anunţă marea epurare: În 48 de ore de la instalarea Guvernului Orban vor fi schimbaţi toţi prefecţii şi subprefecţii

Ninel Peia candidează la alegerile prezidenţiale sub sloganul „Un preşedinte ca niciunul”.

Viorel Cataramă

Un alt candidat este Viorel Cataramă. Candidatura sa a fost iniţial respinsă de Biroul Electoral Central, pentru că nu a întrunit numărul minim de semnături de adeziune. Mai exact, 94.000 de semnături au fost anulate, întrucât membrii BEC au decis că prezintă elemente de similitudine evidente. Viorel Cataramă a anunţat că decizia BEC este „profund nelegală” și a contestat-o deja la Curtea Constituțională.

CCR a invalidat decizia BEC, astfel că Viorel Cataramă a intrat în cursa pentru şefia statului.

Cataramă s-a născut la Bacău, a absolvit Facultatea de Comerț, din cadrul ASE, promoția 1980, fiind doctor în economie, titlu acordat de Academia de Studii Economice din București – Catedra de Relații Economice Internaționale, din anul 2004. Conform CV-ului, acesta a fost economist, șef serviciu la Întreprinderea de casete radio și TV din București. Din 1984 a fost economist la Tehnoforestexport, iar în 1987 este numit Director pentru Europa de Est al firmei BELCO – Belgia la Camera de Comerț și Industrie a României.

Din 1990 este președinte-director general al grupului de firme Elvila.

În politică a intrat în anul 1990, ca membru al Partidului Național Liberal – Aripa Tânără, iar în 1991 a fost Secretar de Stat la Ministerul Comerțului și Turismului în guvernul Petre Roman. În anul 1992 s-a aflat la conducerea Noului Partid Liberal, iar din 1993, după fuziunea acestuia cu PNL, devine vicepreședinte al Partidului Național Liberal, funcție pe care o va ocupa până în 1999.

În noiembrie 2018, Cataramă decide să părăsească PNL pentru a-și forma propriul partid, numit Dreapta Liberală (DL).

În campanie, Cataramă a anunţat lansarea unei linii speciale de „mobilier electoral”. Astfel, au fost lansate salteaua Iohannis, scaunul Dăncilă, pătuțul pentru copii Barna sau noptiera Cumpănașu, enumerând caracteristicile fiecărui obiect în parte.

Ramona Ioana Bruynseels

În luna iunie, Ramona Ioana Bruynseels a fost desemnată candidat la alegerile prezidențiale al Partidului Puterii Umaniste, de către cei peste 700 de delegați prezenți la congres. Ea a început să lucreze în aparatul guvernamental în timpul primului-ministru Mihai Tudose ajungând să dețină o funcție de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Anterior, în perioada 2015-2016, Ramona-Ioana Bruynseels a fost specialista în comunicare a fostului vicepremier Gabriel Oprea. Şi-a lansat candidatura într-un mod atipic, cu porumbei albi, la Biroul Electoral Central.

Ramona Ioana Bruynseels s-a căsătorit în mai 2019 cu Dominic Bruynseels, fostul președinte al băncii First Bank.

Ramona Bruynseels, candidatul PPU-SL la prezidențiale, a declarat la Biroul Electoral Central că deține bijuterii și ceasuri în valoare de 70.000 de euro și obiecte de artă în valoare de 30.000 de euro. Soțul acesteia, Dominic Bruynseels, director de bancă și investitor, este milionar.

Poliția și SRI Vâlcea au fost alertate de un bărbat care a găsit un dispozitiv de localizare GPS montat pe mașina lui


Bogdan Stanoevici

Bogdan Stanoevici, directorul Circului Metropolitan București, vrea să fie votat preşedintele României. De profesie actor, el a deţinut funcţia de ministru pentru diaspora, în Guvernul condus de Victor Ponta.

El candidează independent la prezidențiale, precizând că mesajul său se adresează „tuturor celor dezamăgiți de putere, revoltați, sătui de minciuni și promisiuni deșarte, celor ce doresc să se întoarcă în țară”, potrivit unui comunicat de presă.

Cătălin Ivan

Prezidențiabilul Alternativei pentru Demnitatea Națională (ADN), fostul social-democrat Cătălin Ivan, are pe site-ul său mesaje axate pe demnitate și valorile fundamentale ale românilor, tradițiile, cultura, ce trebuie transmise mai departe generației tinere.

Acesta consideră că România poate progresa în Europa, însă fără a-și pierde identitatea națională. În acest sens, Ivan propune reducerea decalajelor între statele europene, cât și între zonele rurale și urbane.

„România nu poate fi demnă atâta timp cât sute de mii de români sunt victime ale sclaviei moderne. Acest fenomen trebuie oprit la nivel european”, susține Cătălin Ivan.

Prezidențiabilul ADN mai crede în Europa tradiției creștine și susține anularea pactului global al migrației. „Europa a fost creștină și așa trebuie să rămână. În locul primirii fluxurilor migratoare, Europa trebuie să se implice activ în rezolvarea cauzelor care au creat aceste fluxuri”, explică Ivan.

Sebastian Constantin Popescu

Sebastian Constantin Popescu, candidat din partea Partidului Noua România, a absolvit în anul 2006 Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara. Sebastian Popescu deține și două site-uri de știri, exclusivnews.ro și recentnews.ro. Popescu a depus la Biroul Electoral Central o declaraţie de avere mai puţin obişnuită. Mai exact, el a lăsat libere toate câmpurile existente pe declaraţia de avere, evident cu excepţie celor dedicate numelui şi datei depunerii.


John Ion Banu

John Ion Banu a crescut în România, lângă Câmpulung Muscel, județul Argeș. Ulterior, s-a mutat la București, unde și-a definitivat studiile. În 1985 a emigrat in Statele Unite ale Americii unde și-a luat numele de "John".

Banu este stabilit în Statele Unite și are o avere serioasă – pe lângă terenuri şi case, Banu are 197.000 de dolari în conturi bancare, iar anul trecut a avut, împreună cu soţia sa, venituri de 371.000 de dolari.

„A nu te interesa politica este ca și a nu te interesa dacă copii d-voastră fumează sau se spală pe dinți dimineața”, a scris pe Facebook John Ion Banu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.