Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksandar Vucic dorește organizarea de alegeri anticipate în Serbia

Inquam Photos/Octav Ganea
Aleksandar Vucic

Partidul Progresist din Serbia (SNS), aflat la guvernare, și-a exprimat dorința de a organiza alegeri anticipate după luni de proteste anti-guvernamentale de amploare, informează Euronews potrivit mediafax.

Președintele Aleksandar Vucic a declarat că liderii partidului de guvernământ sunt de acord cu această idee. Astfel, scrutinul ar putea fi organizat fie în luna iunie, fie la începutul anului viitor, potrivit unui comunicat al lui Vucic, postat pe site-ul SNS.

"Sunt autorizat de către conducerea SNS să încep discuțiile cu partenerii de coaliție în legătură cu data alegerilor", a adăugat Vucic.

Decizia, momentan informală, a fost luată în contextul în care Serbia a intrat sâmbătă în cea de-a treia lună de proteste antiguvernamentale la care au participat mii de cetățeni. Aceștia acuză că președintele Vucic și Guvernul se îndepărtează de democrație, mai mulți oficiali fiind acuzați că au încercat să influențeze presa și să își intimideze criticii.

În acest context, Freedom House, o organizație independentă care promovează democrația și monitorizează respectarea libertăților cetățenești, a retrogradat Serbia în categoria statelor parțial libere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.