Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Serbiei nu vede cu ochi buni mandatul emis pe numele lui Putin: 'Cum se poate ajunge la o înțelegere când are sabia lui Damocles asupra capului?'

Tanjug
Aleksandar Vučić

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că nicio parte din războiul din Ucraina nu se apropie de victorie. În interviul acordat TV Pink, întrebat cum comentează mandatul emis de Curtea Penală Internațională (CPI) pe numele președintelui Rusiei, Vladimir Putin, Vučić a spus că nu este o decizie bună din punct de vedere politic, că va costa multe vieți de ruși și ucraineni, dar va avea și efecte negative pentru economia întregii Europe.

"Trebuie să se discute cu Putin, dar cum să discuți cu el și să existe un mandat de arestare? Cum se poate ajunge la o înțelegere când are sabia lui Damocles asupra capului?" – a declarat Vučić, adăugând că CPI a adoptat o decizie pe care nu știe cum o poate aplica.

"Ei cred că sunt aproape de victorie, dar nu sunt. Toți sunt departe de victorie. Nici rușii nu sunt aproape de victorie. Nimeni nu este aproape. În război, câteodată cineva câștigă, iar câteodată toți pierd. Mă tem că de această dată toți vor pierde, că nimeni nu va câștiga" – a declarat Vučić.

Întrebat despre formarea Serviciilor secrete în Kosovo, Vučić a răspuns că în Kosovo există servicii de informații, care lucrează serios.

"În sud prezența lor este importantă și au încercat și în nord, la Zubin Potok și Leposavić, mituind oameni pentru necesitățile lor. Nu trebuie subestimați. Există multe servicii care acționează pe teritoriul întregii Serbii, inclusiv în Kosovo, iar serviciile noastre trebuie să desfășoare acțiuni de contraspionaj" – a declarat Vučić, adăugând că serviciile sârbe de informații nu sunt cu nimic mai prejos decât serviciile din regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.