Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksander Ceferin a confirmat că 3 august nu este un termen-limită pentru încheierea sezonului

Evening Standard
UEFA

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksander Ceferin, a confirmat că 3 august nu este un termen-limită pentru încheierea competiţiilor interne în sezonul 2019-2020, ci o recomandare, relatează L'Equipe potrivit Agerpres.

În lupta sa pentru reluarea Ligue 1, preşedintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, a primit un sprijin important. La sfârşitul săptămânii trecute, ziarul Le Progres a indicat că Aulas le-a adresat o a treia scrisoare parlamentarilor francezi, semnalându-le că a primit o nouă "confirmare din partea UEFA că data de 3 august pentru încheierea campionatelor este doar o recomandare şi nu a fost nici dată oficială, nici termen-limită".

Potrivit cotidianului Le Parisien, Ceferin i-a scris lui Aulas pentru a-i da dreptate.

"Cât despre a şti dacă UEFA le-a dat efectiv asociaţiilor membre termenul de 3 august pentru încheierea campionatelor lor naţionale, următoarea lămurire ar trebui să răspundă întrebării dvs. Datele de 20 iulie (pentru asociaţiile clasate între locurile 16 şi 55) şi 3 august (pentru cele clasate între locurile 1 şi 15, printre ele şi Franţa), au fost menţionate în prezentările făcute în timpul reuniunilor cu secretarii şi preşedinţii celor 55 de asociaţii membre ale UEFA pe 21 aprilie şi în timpul reuniunilor între UEFA, grupurile de lucru ECA şi EL (Uniunea ligilor europene). Totuşi, în timpul acestor reuniuni noi am menţionat întotdeauna că aceste date sunt doar nişte recomandări, formulate cu titlu provizoriu şi nu oficial", a afirmat Ceferin în scrisoarea sa către Aulas.

După cum s-a anunţat, Olympique Lyon a decis să atace în justiţie decizia de oprire definitivă a sezonului în campionatul de fotbal al Franţei, din cauza pandemiei de coronavirus.

În urma opririi sezonului, Olympique Lyon, echipă care a cucerit şapte titluri consecutive de campioană a Franţei între 2001 şi 2008, a rămas pe poziţia a şaptea în clasament, care nu asigură calificarea în cupele europene.

Printre jucătorii lui Lyon este şi portarul român Ciprian Tătăruşanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.