Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - CCR a RESPINS sesizarea președintelui Klaus Iohannis pe buget

www.ccr.ro
CCR

Decizie de ultimă oră. CCR a respins sesizarea președintelui Klaus Iohannis pe buget. Conform judecătorilor CCR, sesizarea depusă de președinte este neîntemeiată. În urma deciziei magistraților CCR, președintele poate trimite legea spre reexaminare în Parlamentul Românie.

Curtea Constituțională a discutat, miercuri, sesizarea formulată de Klaus Iohannis, pe 22 februarie, privind neconstituționalitate Legii bugetului de stat pe anul 2019. În ziua sesizării, șeful statului a spus că este acesta este „bugetul rușinii naționale, nerealist, supraevaluat și întârziat”, scrie Mediafax.

Citește și:  Gabriela Firea, ACUZAȚII BOMBĂ la adresa lui Carmen Dan: 'Când am spus că am fost filată, toți au râs. Acum s-a demonstrat'

Pe 22 februarie, președintele Iohannis a sesizat Curtea Constituțională privind Legea bugetului. Șeful statului argumentează în obiecția de neconstituționalitate că au fost încălcate atribuțiile și rolul Consiliului Fiscal în procedura parlamentară a proiectului de buget, deoarece organismul trebuie să emită o opinie legată de toate amendamentele admise în dezbaterile Legislativului.

De asemenea, Iohannis susține că au fost încălcate prevederile constituționale și prin faptul că reprezentanții Consiliului fiscal nu și-au exprima opinia în legătură cu declarația de conformitate semnată de premier și ministrul Finanțelor, care a fost prezentată Parlamentului El invocă şi adoptarea acestei legi cu încălcarea principiilor şi reglementărilor privind responsabilitatea fiscal-bugetară.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.