Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - CUTREMUR în București: s-a resimțit puternic în Capitală/ UPDATE

hindustantimes.com
cutremur

Un cutremur puternic a avut loc, în această dimineață, un cutremur care s-a resimțit inclusiv în București. Primele estimări arată că acest seism a avut o intensitate de 5,7 grade pe scara Richter. Ulterior INFP a revizuit în creștere intensitatea - 5,8 pe scara Richter. Acesta s-a produs la ora 3.38, la o adâncime de 143 de kilometri.

UPDATE: INFP a actualizat adâncimea și acesta a avut loc la 200 de kilometri adâncime.

UPDATE: INFP a actualizat intensitatea. Cutremurul a avut 5,8 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 150 de kilometri.

UPDATE:

Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit, duminică dimineață, seismul produs în România la magnitudinea de 5,8 pe scara Richter. Cutremurul a avut loc în județul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 200 de kilometri.

Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP) a transmis inițial că magnitudinea cutremurului produs în România a fost de 5,6 pe scara Richter, indicând ca zonă de producere județul Covasna.

Ulterior, datele au fost revizuite, magnitudinea fiind stabilită la 5,8 pe scara Richter, seismul producându-se de fapt loc în judeţul Buzău.

Seismul s-a produs la ora 03.38, la o adâncime de 151 de kilometri, în apropierea oraşelor: Nehoiu (17 km), Covasna (33 km), Întorsura Buzăului (37 km), Târgu Secuiesc (48 km) şi Vălenii de Munte (53 km), potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul a fost resimțit puternic în Capitală.

Până la acest seism, cel mai puternic cutremur din acest an avusese loc în 25 aprilie, cu o magnitudine de 4,6 pe scara Richter, tot în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, la adâncimea de 145 de kilometri.

__

Servicul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a înregistrat, în prima jumătate de oră după cutremurul cu magnitudine 5,8 din noaptea de sâmbătă spre duminică, 25 de apeluri pentru atacuri de panică, după care situaţia a revenit la normal.

Şefa serviciului, Alis Grasu, a anunţat că în primul sfert de oră după cutremur, la 112 au fost primite 12 apeluri de la persoane care invocau atacuri de panică şi lipotimii.

La o jumătate de oră după producerea seismului, care s-a resimţit puternic în Capitală, numărul apelurilor a ajuns la 25.

"După acest interval, situaţia a revenit la normal", a precizat Alis Grasu, care a menţionat că toate cazurile semnalate după cutremur s-au dovedit a fi atacuri de panică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.