Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ: Cod GALBEN de inundaţii. Avertismentul hidrologilor

www.sursazilei.ro
pompieri inundatii

Hidrologii au emis, marți, noi atenționări Cod galben de inundații, valabile pe râurile Bega, Someș și Crasna, pe durata următoarelor ore, potrivit AGERPRES.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 20:00, se vor produce creșteri ale debitelor, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bega — bazin superior și mijlociu (județul Timiș). Fenomenele se pot produce cu intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Bega, precizează hidrologii.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu, anunţ BOMBĂ pentru proiectul lui Victor Ponta: 'Vreau să mă mai gândesc...'

De asemenea, până la miezul nopții, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe afluenții mici ai Someșului aferenți sectorului aval S.H. Dej, Someșul Mic — bazin superior, Crasna — bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj și Cluj).

În același timp, fenomene hidrologice similare se pot produce cu intensitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Almaș și Agrij.

Atenționările emise de INHGA au fost transmise către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Banat și Tisa, respectiv Sistemele de Gospodărire a Apelor: Timiș, Satu Mare, Maramureș, Sălaj și Cluj.

Citeşte şi: Liviu Pleşoianu, o nouă mutare în războiul cu Kovesi. Ce demers a întreprins deputatul - FOTO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.