Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă | 34 de capete de acuzare împotriva lui Trump, care pledează nevinovat

trump tribunal

Fostul președinte Donald Trump a pledat nevinovat la 34 de capete de acuzare într-un tribunal din Manhattan, după ce a auzit acuzațiile care i se aduc, potrivit unei surse citate de presa americană.

Acuzațiile decurg dintr-o anchetă privind o plată de bani pentru tăcere făcută actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels în timpul campaniei prezidențiale din 2016.

Actul de acuzare emis săptămâna trecută de un mare juriu împotriva fostului președinte Donald Trump a fost desigilat, potrivit unei surse.

Trump a pledat nevinovat la cele 34 de acuzații penale care i se aduc, marți după-amiază, într-o instanță penală din Manhattan, a declarat pentru CNN o sursă familiarizată cu această chestiune.

Trump a devenit în mod oficial primul fost președinte care se confruntă cu acuzații penale marți, când a fost pus sub acuzare.

Ce înseamnă punerea sub acuzare - și alți termeni-cheie

Jagonul implicat în rapoartele juridice poate fi uneori copleșitor - așa că, pentru acest caz, BBC a alcătuit un glosar util al tuturor termenilor utilizați pentru a descrie de ce este acuzat Donald Trump și cum am ajuns în acest punct.

Arestare în instanță: Cu asta se confruntă Trump astăzi - este o audiere în instanță în care cuiva i se prezintă oficial acuzațiile care i se aduc. După aceea, acuzatul este întrebat dacă va pleda vinovat sau nevinovat. Un judecător decide apoi dacă ar trebui să fie eliberat pe cauțiune sau arestat preventiv.

Actul de acuzare: Aceasta este ceea ce a dat startul la toate acestea săptămâna trecută - este o acuzație oficială scrisă că o persoană a comis o infracțiune. De obicei, implică acuzații de infracțiune, deși nu întotdeauna. Spre deosebire de acuzațiile obișnuite din partea unui procuror, o punere sub acuzare este rezultatul unui vot secret al unui mare juriu.

Marele juriu: Un grup de cetățeni care ascultă probe de la un procuror. Aceștia votează în secret dacă consideră că există suficiente probe pentru a acuza o persoană de o infracțiune. Orice proces penal ulterior se desfășoară cu un alt juriu.

Infracțiuni (felonies): Infracțiuni care se pedepsesc cu o pedeapsă cu închisoarea de un an sau mai mult.

Sub sigiliu: O procedură prin care detaliile acuzațiilor, inclusiv ce sunt și câte sunt, sunt depuse la instanță fără a deveni o chestiune de interes public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.