Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă aeriană - Rușii au lansat rachete spre vestul Ucrainei, de pe bombardierele din Marea Caspică. Explozii în numeroase regiuni

Forțele Aeriene ale Ucrainei au anunțat lansarea de rachete de pe 12 aeronave Tu-95MS în jurul orei 16:55. În momentul lansării, acestea se aflau în regiunea Mării Caspice,

În același timp, după cum au precizat militarii, timpul de sosire preconizat al rachetelor inamice era de o oră și jumătate.

Forțele aeriene au avertizat, de asemenea, cu privire la posibile lansări de rachete de croazieră din Marea Neagră și de rachete balistice de pe teritoriul Federației Ruse și din teritoriile ocupate temporar.

Miercuri, rușii au încercat deja să atace Ucraina cu ajutorul a două rachete "Caliber", dar acestea ar fi fost doborâte.

Potrivit RBC Ucraina, începând cu ora 17:45, a fost anunțată o alertă aeriană în regiunile Sumi, Poltava, Harkov, Dnipropetrovsk, Donețk, Zaporojie, Herson, Nikolaiv și Odesa, precum și în regiunea Luhansk și Crimeea.

Ulterior lansării rachetelor din zona Mării Caspice, forțele aeriane ucrainene au raportat lansări de rachete și din nord-vest, de pe teritoriul Rusiei. Serhi Popko, șeful administrației militare a Kievului, i-a avertizat pe locuitorii capitalei cu privire la amenințarea cu rachete și i-a îndemnat să se pună la adăpost.

Avertismente în cascadă aproape de Republica Moldova și Polonia

Șeful biroului președintelui, Andri Yermak, a îndemnat locuitorii să fie foarte atenți la alarme. "Este interzisă filmarea activității apărării antiaeriene și trimiterea de videoclipuri pe canale dubioase și către roboți", a adăugat el.

După ora 18, forțele aeriene au subliniat că direcția posibilă a rachetelor este Kremenciuk și Kirovohrad. După ora 18.30, rachetele de croazieră se aflau în apropierea regiunilor Vinniția, Nikolaiv și Odesa, informau Forțele Aeriene.

Oleg Kiper, șeful OVA din Odesa, a cerut locuitorilor din regiune să nu părăsească adăposturile până la sfârșitul alertei aeriene. Și Ihor Tabureț, șeful OVA din Cherkasi, i-a avertizat pe locuitorii din Uman și din comunitate cu privire la pericolul sporit în legătură cu lansarea rachetelor rusești.

La ora 19, forțele aeriene au raportat că un grup de rachete rusești se deplasează de-a lungul graniței cu Republica Moldova, în direcția regiunii Hmelnîțkîi. Ulterior, Forțele Aeriene au raportat că rachete rusești au fost detectate în regiunea Liov, aproape de granița cu Polonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.