Sosul de peşte produs în Vietnam conţine niveluri periculoase de arsenic, informează, marţi, DPA care citează media locale.
Citeşte şi: Australia: Acuzaţiile Amnesty International sunt TOTAL FALSE
Un studiu efectuat de Vietnam Standards and Consumers Association a descoperit că 67% dintre mostrele de sos testate depăşeau limita maximă de siguranţă de 1 miligram de arsenic per litru, a arătat VN Express.
Citeşte şi: Reglare de conturi între bandele rivale din Mexic: Şase persoane au fost găsite cu mâinile amputate
Luna trecută, prim-ministrul Nguyen Xuan Phuc a cerut să fie efectuate verificări ale calităţii sosului de peşte după ce presa locală a scris despre cantităţile mari de chimicale folosite în industria alimentară.
Citeşte şi: Un fost general american de rang înalt a minţit FBI
Vânzările anuale de sos de peşte, care este un ingredient regăsit în majoritatea felurilor de mâncare vietnameze, totalizează cel puţin 320 de milioane de dolari în statul aflat în sud-estul Asiei.
Citeşte şi: Un elicopter militar s-a prăbuşit în sudul Vietnamului
Locuitorii din Vietnam consumă circa 200 de milioane de litri de sos de peşte în fiecare an.
Problema contaminării apei cu arsenic nu este una specifică acestei ţări. Potrivit unui raport difuzat în aprilie de organizaţia internaţională pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch (HRW), cel puţin 43.000 de oameni mor în fiecare an în Bangladesh din cauza unor afecţiuni legate de contaminarea apei potabile cu arsenic, iar circa 20 de milioane de persoane din acest stat sunt afectate de acest tip de poluare.
Citeşte şi: Poliţiştii thailandezi au dejucat cel puţin trei atacuri teroriste în Bangkok
Oamenii care sunt expuşi la arsenic se confruntă cu un risc crescut de cancer, de boli cardiovasculare şi afecţiuni pulmonare, arată DPA, potrivit agerpres.