Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Ana Birchall NU renunță la modificarea Codurilor penale

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall

Ana Birchall a ajuns sâmbătă dimineața la Ministerul Justiţiei. Noul ministru al Justiţiei primeşte o moştenire grea de la Florin Iordache.  Ana Birchall a declarat presei că i se pare firesc să se facă o analiză a Codurilor penale și că nu e normal ca toate deciziile CCR să fie introduse în legislația penală, informează Realitatea Tv.

"Îmi doresc să ne așezăm cu toții la aceeași masă, să găsim cele mai bune soluții pentru viitorul justiției. Îmi propun să vorbesc cu mediul civic, cu mass-media, cu ONG-urile, cu Uniunea judecătorilor, practic cu toată lumea. În legătură cu ordonanțele în discuție, punctul nostru de vedere este foarte clar și va fi susținut în dezbaterile din Parlament de săptămâna viitoare. Trebuie să facem o analiză și a codurilor. Nu mi se pare normal să decidem noi ce decizie a CCR este obligatorie și care nu. Îmi pare rău că nu au fost armonizate toate deciziile CCR încă de anul trecut când s-au făcut unele modificări la coduri", a declarat Ana Birchall.

Întrebată de jurnaliști despre una dintre dorințele protestatarilor din Piața Victoriei și anume să nu se reducă pedepsele pentru fapte de corupție, Ana Birchall a spus că nu răspunde la întrebări punctuale. "Dați-mi și mie un răgaz. Nu voi face niciun comentariu pe fond până când nu voi discuta cu toată lumea", a mai spus ministrul de Justiție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.