Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Apa de la robinetele apartamentelor din București NU ESTE POTABILĂ: Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

Ultima Ora breaking news

Distribuitorul de apă potabilă pentru București a utilizat pentru tratarea apei o cantitate mare de clor, necesară în condițiile în care pe 29 ianuarie 2019 s-a produs o poluare cu amoniu pe râul Argeș, în urma topirii masive de zăpadă, anunță Ministerul Sănătății.

Ca urmare a acestui fapt, miercuri, 30 ianuarie 2019, au fost primite la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) mai multe sesizări privind calitatea apei potabile de la locuitorii din sectoarele 5 și 6 din Capitală.

Citește și: Scenariu halucinant! De ce nu ar vrea Klaus Iohannis să o numească pe Olguța Vasilescu la șefia Ministerului Dezvoltării

"În urma sesizărilor, personalul de specialitate DSPMB a recoltat mai multe probe din rețeaua de apă potabilă în cele două sectoare. Rezultatele preliminare ale probelor de laborator au relevat faptul că, în toate cele 5 puncte de recoltare, valorile determinate pentru clorul liber rezidual și clorul total nu corespund limitelor stabilite de legislația în vigoare", arată Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă.

Potrivit specialiștilor INSP în domeniul apei potabile, rezultatele parțiale nu reprezintă un motiv de îngrijorare a populației privind posibilele efecte ale consumului de apă din rețeaua publică de distribuție.

Citește și: Surpriză absolută! Schimbare radicală la Realitatea TV, de la 1 februarie

"Conform ghidurilor Organizației Mondiale a Sănătății, a fost dovedit faptul că în cazul consumului de apă hiperclorinata, măsură aplicată în acest moment de operatorul de apă, nu există riscul de apariție a unor efecte acute sau cronice asupra sănătății. Aceeași sursă informează că valoarea crescută cu peste 0,5 mg la litru a clorului determina doar apariția disconfortului organoleptic, adică percepere gust modificat și miros și nu există alte efecte pe termen lung", mai arată Ministerul Sănătății.

Citește și: Liviu Dragnea și Guvernul dau înapoi! Cine a câștigat o luptă uriașă cu Puterea

Cu toate acestea, până la obținerea rezultatelor finale ale probelor prelevate, specialiștii recomandă locuitorilor Capitalei că apă din rețeaua publică să nu fie folosită pentru băut, prepararea hranei sau în igienă personală. Aceștia recomandă utilizarea apei îmbuteliate, apă potabilă din surse (foraje) autorizate sanitar sau fântâni publice la care este afișată înscrierea ,,apă este bună de băut".

"De asemenea, menționăm că DSPMB analizează zilnic probe de apă din rețeaua publică sau de la stațiile de tratare pentru parametrii microbiologici, dezinfectantul rezidual (clor rezidual liber) și clorul total. Din cele 10 probe de apă prelevate în dată de 30 ianuarie 2019 din punctele fixe de recoltă din sectorul 3 București, 9 dintre ele au fost conforme pentru clorul rezidual liber, iar una dintre ele a prezentat clor rezidual sub limita de detecție. Parametrii microbiologici sunt în lucru, rezultatele fiind finalizate în 48 de ore de la recoltare", potrivit sursei citate.

Citește și: Scenariu halucinant! De ce nu ar vrea Klaus Iohannis să o numească pe Olguța Vasilescu la șefia Ministerului Dezvoltării .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.