Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Armata rusă anunță că SUA desfăşoară sistemul antirachetă pentru a întreprinde un atac nuclear inopinat asupra Rusiei

bomba atomica

SUA amplasează elemente ale sistemului de apărare antirachetă lângă frontierele Federaţiei Ruse pentru a avea posibilitatea de a întreprinde asupra teritoriului rus un atac nuclear inopinat, a declarat miercuri adjunctul sefului Departamentului operativ central al Statului Major al armatei ruse, generalul-locotenentul Viktor Poznihir, informează agenţia de presă TASS.

"Amplasarea de mijloace antirachetă lângă frontierele noastre creează un puternic potenţial de atac al SUA pentru o posibilă lovitură inopinată cu rachete nucleare asupra Federaţiei Ruse", a spus generalul rus, în timpul celei de-a VIII-a Conferinţe internaţionale pentru securitate ce se desfăşoară în perioada 23-25 aprilie la Moscova.

Citește și: Andrei Caramitru lansează un ultim avertisment: ‘Ne răzbunăm!’

El a adăugat că SUA doresc să obţină posibilitatea, prin intermediul dezvoltării unui sistem global de apărare antirachetă, de a întreprinde o astfel de lovitură fără răspuns asupra "oricărei ţări care nu le convine". Generalul a explicat că SUA elaborează un concept de distrugere "înainte de start" a rachetelor balistice intercontinentale ale Rusiei, Chinei sau altei ţări, adică aceste rachete ar trebui distruse înainte de a fi lansate. Rachetele care vor putea fi lansate vor fi distruse cu sistemele antirachetă.

Totodată, Poznihir a atenţionat statele pe teritoriul cărora sunt deja sau vor fi amplasate elemente ale sistemului american antirachetă că obiectivele acestui sistem vor fi ţinte principale ale Rusiei.

Citește și: Ieșire-fulger a lui Rareș Bogdan: ‘Lăsați-vă de manipulări’

De asemenea, generalul rus a anunţat că Rusia a luat măsuri adecvate împotriva sistemului american antirachetă global al SUA, creând sisteme de rachete cu posibilităţi crescute de depăşire a sistemului american: sistemele "Sarmat" şi "Avangard".

În acest context, Poznihir a amintit declaraţiile preşedintelui rus, Vladimir Putin, care a dat asigurări că Rusia nu este interesată într-o cursă a înarmării strategice şi a îndemnat SUA "să revină la masa negocierilor pentru un dialog constructiv asupra problemei sistemului de apărare antirachetă şi pentru găsirea de soluţii reciproc avantajoase".

Citește și: Atenție! Cine l-a trădat pe Traian Băsescu – PMP-istul care a votat pentru modificarea Codurilor Penale

În mai 2016, a fost certificată capacitatea operaţională a sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore (AAMDS) la Deveselu, despre care Moscova susţine că ar fi adaptată pentru lansarea nu numai a rachetelor antirachetă, ci şi a rachetelor de croazieră cu rază lungă de acţiune. România a declarat în mai multe rânduri că nu există rachete balistice la Deveselu.

Moscova consideră că întărirea prezenţei militare americane la graniţele Rusiei reprezintă o ameninţare şi un element clar de destabilizare a situaţiei din lume.

Citește și: Andrei Caramitru lansează un ultim avertisment: ‘Ne răzbunăm!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.