Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ. VIDEO SOCANT - Atac armat într-o redacţie din Franţa/ UPDATE FOTO

Un atac armat a avut loc într-o redacţie din Franţa, anunţă România TV, care citează Euronews. Două persoane înarmate cu puşti Kalaşnikov au intrat în sediul revistei de satiră Charlie Hebdo şi au început să tragă în ziariştii prezenţi. Potrivit martorilor, 10 persoane au fost ucise.

UPDATE: Numarul celor ucisi in atentat a ajuns la 12, alte 3 se zbat intre viata si moarte iar peste 20 au fost ranite.

UPDATE: Desi inital fusese raporat ca 2 atacatori au fost implicati in atentatul de la Charlie Hebdo, autoritatile franceze au anuntat ca sunt in cautarea a 3 suspecti care au reusit sa fuga de la locul faptei.

Printe cei ucisi se afla si doi politisti care pazeau sediul redactiei Charlie Hebdo, intrucat fusese publicatia primsie mai multe amenintari.

UPDATE: Jurnaliștii Le Figaro au surprins un geam prin care trecuseră gloanțele:

content-image

UPDATE: Președintele PE a transmis următorul mesaj: Sunt profund șocat de atacul criminal care a avut loc asupra redacției Charlie Hebdo. Gândurile mele se îndreaptă către echia redacțională, poliție și rudele acestora.

UPDATE: Premierul britanic, David Cameron: Crimele de la Paris cu cu adevărat dezgustătoare. Suntem alături de poporul francez în lupta contra terorismului și a libertății presei.

UPDATE: Autoritățile au decis să supravegheze toate redacțiile din Franța și au ridicat nivelul la cel de ”alertă tetoristă”.

UPDATE: Conform Le Figaro și AFP bilanțul morților a ajuns la 11 persoane.

UPDATE: Presedintele Frantei Fracois Hollande urmeaza sa se duca la locul atacului pentru a vedea exact care este situatia, informeaza presa franceza. La ora 14.00, ora locala este programata si o sedinta de urgenta a Guvernului francez.

Numarul victimelor rezultate in urma atacului nu este inca cert. Informatiile furnizate de diferite canale media locale precizeaza ca numarul celor ucisi ar putea varia intre 1 si 11, iar al celor raniti intre 3 si 6. Printre raniti s-ar afla si forte de ordine.

La momentul transmiterii acestei stiri perimetrul a fost blocat de fortele de ordine cu peste 20 de echipaje de interventie.

Potrivit primelor informaţii, persoane îmbrăcate în negru şi cu cagule au pătruns în sediul ziarului şi au deschis focul cu arme Kalaşnikov.

Cotidianul 20 Minutes a reuşit să contacteze telefonic un angajat al instituţiei de presă atacate. "Este un veritabil masacru. Sunt şi morţi!", a declarat acesta, înainte ca apelul să se întrerupă.

Această informaţie nu a putut fi verificată imediat. Postul de televiziune I Tele relatează că "există cel puţin un rănit". Potrivit cotidianului Le Figaro, un poliţist aflat la locul atacului ar fi fost atins de focuri de armă.

Conform unui jurnalist al agenţiei Premier ligne, al cărei sediu este în apropierea celui al ziarului Charlie Hebdo, "s-au auzit numeroase tiruri" de armă, relatează I Tele. Contactat de AFP, caricaturistul Luz a dat asigurări că s-au înregistrat victime.

Potrivit hotnews.ro, în noiembrie 2011 sediul parizian al publicaţiei satirice Charlie Hebdo, care publicase o ediţie dedicată legii islamice sharia, cu "Mahomed redactor şef", a fost distrus după ce a fost atacat cu cocktailuri molotov, iar site-ul săptămânalului sau a fost piratat. Ulterior, în septembrie 2012, Charlie Hebdo a publicat noi caricaturi cu profetul Mahomed "în poziţii îndrăzneţe". Că urmare, directorul publicaţiei a anunţat că site-ul a fost "blocat deoarece a fost piratat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.