Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Avarie la centrala de la Cernavodă: Reactorul 2 S-A OPRIT

breaking news ultima ora

Probleme la centrala nucleară de la Cernavodă. Reactorul 2 al acesteia s-a oprit. Este a doua avarie în doar câteva zile petrecută acolo, anunţă Realitatea TV.

Ultima avarie s-a petrecut pe 25 martie atunci când reactorul s-a oprit pentru înlocuirea unui rulment.

Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de joi, anunţă Nuclearelectrica. "Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de joi, ca urmare a apariţiei unei disfuncţionalităţi la un sistem electric de proces, partea clasică, nu cea nucleară a centralei", precizează Nuclearelectrica.

Citeşte şi: Socrul lui Sebastian Ghiţă 'a luat foc' după ce i s-a pus poprire pe conturi: Atacuri în rafală la adresa Laurei Codruţa Kovesi - 'e strigător la cer'

Specialiştii investighează cauza şi vor face lucrările necesare de remediere în conformitate cu procedurile aferente industriei nucleare specifice în astfel de situaţii. "Nu există o legătură cauzală între reducerea de putere a Unităţii 2 din data de 25 martie 2018 şi deconectarea automată a reactorului de astăzi, 29 martie 2018. Deconectarea automată a reactorului de la ŞEN este prevăzută şi realizată prin sisteme de protecţie prevăzute în proiect în anumite situaţii, aşadar reprezintă un comportament conservativ, procedurat fără impact asupra securităţii nucleare", menţionează compania, conform news.ro.

Citeşte şi: Prima reacţie a DNA după ce i-a pus sechestru pe conturi socrului lui Sebastian Ghiţă: Dumitru Cârstea ar putea fi suspect sau inculpat într-un dosar

Deconectarea automată a reactorului de la ŞEN şi lucrările de remediere a sistemului electric de proces nu au impact advers asupra personalului, populaţiei şi mediului înconjurător, fiind realizate cu respectarea normelor de securitate nucleară şi procedurilor aplicabile.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.