Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă ANM: Avertizare de caniculă în 6 județe din sudul țării

cod galben

Alertă - Cod galben de caniculă, în mai multe județe din sudul țării

Meteorologii au emis pentru duminică o avertizare Cod galben de caniculă și disconfort termic valabilă în mai multe județe din sudul țării. Luni, valul de căldură se va extinde și în alte regiuni, informează Mediafax.

Potrivit ANM, duminică valul de căldură se va menține în sudul teritoriului. Județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Călărași sunt sub avertizare Cod galben.

În aceste zone, va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade, iar cele minime între 18 și 22 de grade.

Luni, valul de căldură se va extinde.

Conform ANM, va fi Cod galben în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomița, Călărași, Tulcea, Constanța, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Vaslui și Bacău.

Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 23 de grade.

Marți, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toată țara, iar miercuri va persista la intensitate mare în sudul, estul și parțial în centrul țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.