Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - COD GALBEN de furtuni în 28 de județe ale țării

facebook.com
meteo alert

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă duminică, între orele 6.00 și 18.00, în 28 de județe din țară.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

Potrivit ANM, sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbivița, Prahova, Sibiu, Brașov, Mureș, Harghita, Covasna, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamț, Bistrița-Năsăud, Suceava și Botoșani.

Meteorologii anunță că în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și nordul Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de peste 65-75 km/h, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi în nord-vestul României încă din a doua parte a zilei de sâmbătă.

Conform specialiștilor, în zonele de câmpie sâmbătă disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

„În cursul zilei de duminică, 12 iulie, în regiunile vestice, nordice și centrale vremea se va răci semnificativ, dar în cele sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat, iar la amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități”, a transmis ANM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.