Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Cod Portocaliu și Cod Galben de furtuni puternice în cea mai mare parte a țării/ Harta zonelor vizate

cod portocaliu bun

Meteorologii anunță că vremea se strică în cea mai mare parte a țării. Ei au emis avertizări de tipul cod galben și cod portocaliu și anunță că în următoarele ore va fi instabilitate atmosferică în mai multe regiuni.

Codul galben va intra în vigoare vineri, la ora 12.00, și va fi valabil până sâmbătă, la ora 10.00. În Transilvania, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55...65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 40 l/mp, conform Mediafax.

Totuși, vineri disconfortul termic se va menține pe alocuri ridicat în Muntenia și Oltenia, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, au explicat speciliștii.

Codul portocaliu va fi în vigoare de vineri, la ora 14.00 până sâmbătă, la ora 6.00. În sudul și sud-estul Transilvaniei și local în Muntenia vor fi averse torențiale, descărcări electrice și vijelii, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp, au precizat meteorologii.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.