Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Comisia Iordache a adoptat în forma Guvernului OUG 90 privind anchetarea infracțiunilor din justiție

Inquam Photos / Octav Ganea
florin iordache

Comisia specială pentru legile justiției a adoptat, miercuri, fără amendamente, proiectul de lege de adoptare a OUG 90 privind operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Comisia specială pentru legile justiției, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, a adoptat, miercuri, cu 14 voturi „pentru” și 6 voturi „contra”, varianta adoptată de Guvern, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență nr. 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

Parlamentarii PNL și USR au propus, în cadrul dezbaterilor, să se adopte o lege de respingere a ordonanței de urgență, propunerea fiind respinsă, potrivit Mediafax.

De asemenea, liberalii au susținut un amendament ca „Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie soluţionează conflictele de competenţă apărute între Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie şi celelalte structuri sau unităţi din cadrul Ministerului Public, și rezolvă, în calitate de procuror ierarhic al unităților și structurilor de parchet, plângerile formulate în temeiul art. 336 C.proc.pen împotriva soluțiilor dispuse sau a actelor emise de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în cauzele de competența Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, până la data operaționalizării acesteia”. Amendamentul a fost respins.

Președintele Comisiei speciale pentru legile justiției, deputatul Florin Iordache, a declarat marți, la Parlament, că a spus membrilor Comisiei de la Veneția că este „exclus” ca PSD să renunțe la înființarea secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

„Eu spun ce face PSD-ul, acea recomandare care vizează înființarea secției speciale, este exclus să o punem în legislație. Eu am spus-o la Veneția, ministrul Justiției era lângă mine și nu a spus nimic. Am spus că este exclus. Am întrebat: ”, a declarat, marți, deputatul Florin Iordache, la dezbaterile din Comisia specială pentru legile justiței.

Citește și: Acuzație NĂUCITOARE: Dragnea și PSD au ascuns faptul că au plătit datoria externă din fonduri europene .

Acesta le-a mai spus membrilor din opoziție, legat de secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție: „Trebuie să se arate monstruozitatea sistemului. O să vedeți în perioada următoare monstruozitățile”.

Guvernul a adoptat, pe 10 octombrie, ordonanța de urgență pentru operaționalizarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a explicat că prin respectiva OUG dosarele de la DNA în care sunt investigați magistrați se vor muta la Ministerul Public.

La DNA sunt aproximativ 300 de dosare în care sunt investigați magistrați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.