Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Companie cu sediul în România, vizată de sancţiuni SUA împotriva Gardienilor Revoluţiei din Iran

TACSTRAT
iran, sanctiuni

Administraţia Joseph Biden a anunţat, vineri, sancţiuni care vizează o reţea internaţională de contrabandă utilizată pentru finanţarea Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran, printre entităţile vizate de sancţiuni figurând şi o companie înregistrată în România, anunță Mediafax.

"Astăzi, Oficiul pentru Controlul Activelor Străine din cadrul Departamentului Trezoreriei a identificat o serie de persoane şi companii implicate într-o reţea internaţională de contrabandă cu petrol care oferă susţinere Forţei Quds a Gardienilor Revoluţiei din Iran. Oficiali din cadrul Forţei Quds utilizează profituri obţinute din exporturi de petrol pentru finanţarea activităţilor destabilizatoare pe plan regional", anunţă Departamentul Trezoreriei din SUA, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei şi vizualizat de MEDIAFAX.

Sancţiunile Departamentului american al Trezoreriei îl vizează pe un om de afaceri străin, Mahmood Rashid Amur Al Habsi, acuzat de colaborare cu lideri ai Forţei Quds a Gardienilor Revoluţiei din Iran pentru facilitarea exporturilor de petrol, inclusiv în estul Asiei. "Forţa Quds a Gardienilor Revoluţiei utilizează venituri din vânzările de petrol pentru finanţarea activităţilor negative, pe cheltuiala poporului iranian. Aceste vânzări se bazează pe intermediari străini, pentru a ascunde implicarea Forţei Quds a Gardienilor Revoluţiei; Departamentul Trezoreriei va continua să perturbe şi să dezvăluie numele tuturor persoanelor implicate în aceste acţiuni", subliniază instituţia.

Sancţiunile vizează companii administrate de Mahmood Rashid Amur Al Habsi, având sediile în Oman, Liberia şi România. "Al-Habsi a utilizat compania sa cu sediul în Oman, Nimr International L.L.C., pentru a facilita vânzarea şi transportul de petrol iranian în scopul susşinerii Forţei Quds a Gardienilor Revoluţiei. (...) De asemenea, Al Habsi a utilizat compania Orbit Petrochemicals Trading LLC, cu sediul în Oman, pentru facilitarea vânzărilor de petrol iranian astfel încât să fie ascunsă implicarea Forţei Quds. (...) Bravery Maritime Corporation, o companie înregistrată în Liberia, este identificată în vederea sancţionării în virtutea Ordinului Executiv 13224, cu amendamente, din cauza faptului că este deţinută, controlată sau condusă, direct sau indirect, de către Al Habsi. (...) Compania Nimr International S.R.L., cu sediul în România, este identificată în virtutea Ordinului Executiv 13224, cu amendamente, din cauza faptului că este deţinută, controlată sau condusă, direct sau indirect, de către Al Habsi", precizează Departamentul Trezoreriei din SUA.

"Ca efect al deciziilor de astăzi privind identificarea, toate proprietăţile şi interesele în proprietăţi aflate sub jurisdicţia SUA aparţinând persoanelor desemnate sunt blocate, iar cetăţenii americani au interdicţie de a se implica în tranzacţii cu persoanele identificate sau cu proprietăţile lor care sunt blocate. În plus, instituţiile financiare străine care facilitează cu bună-ştiinţă tranzacţii semnificative sau persoanele care oferă susţinere financiară sau de alt tip persoanelor identificate astăzi riscă expunerea la sancţiuni care ar putea consta în oprirea accesului la sistemul financiar american sau în blocarea proprietăţilor şi intereselor de proprietate aflate sub jurisdicţia SUA", subliniază Departamentul american al Trezoreriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.